Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ερντογάν: Η καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές θα συνεχίσουν να καταδιώκουν ανελέητα κι αδιάκοπα τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Γκαζιάντεπ όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται πως είχε την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτος επιτέθηκε εναντίον ενός γάμου νωρίτερα αυτόν τον μήνα και σκότωσε 54 ανθρώπους.

«Οι επιχειρήσεις μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστούν έως το τέλος» δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας, αναφέροντας ως εξτρεμιστικές οργανώσεις το Ισλαμικό Κράτος, τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επιπλέον ότι οι τουρκικές στη Συρία προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, την ευκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μεταξύ άλλων από την πόλη της Τζαράμπλους.

«Οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει επιστρέφουν» υπογράμμισε. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής εφόσον η τουρκική Εθνοσυνέλευση δώσει το πράσινο φως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε