Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ερντογάν: Το ‘πε και το ‘κανε! Αντίποινα στη Γερμανία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι τουρκικές αερολιμενικές αρχές ξεκίνησαν από χθες το βράδυ να προβαίνουν σε «διεξοδικούς» ελέγχους ταυτοποίησης των στοιχείων γερμανών διπλωματών στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από την «κράτηση» της αντιπροέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί στην Γερμανία.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και είναι η… υπόσχεση που έδωσε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το περιστατικό με την αντιπρόεδρο της τουρκικής Βουλής στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Από την Τετάρτη το βράδυ, οι γερμανοί διπλωμάτες που επιθυμούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από την Τουρκία από το βασικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ υποβάλλονται σε «διεξοδικούς ελέγχους», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, που τόνισε πως τέσσερις γερμανοί διπλωμάτες εξαιτίας αυτού του μέτρου έχασαν την πτήση τους σήμερα.

Η λήψη αυτού του μέτρου ήρθε έπειτα από την «κράτηση διάρκειας μιας ώρας» της Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας την Δευτέρα εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε στον έλεγχο των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αγκυρα Μάρτιν Έρντμαν κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη το βράδυ έπειτα από το περιστατικό, που προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που απείλησε με «αντίποινα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε