Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ερντογάν – Τραμπ θα συναντηθούν πριν από τον Μάιο

Ερντογάν – Τραμπ θα συναντηθούν πριν από τον Μάιο

Για συμμάχους φαίνεται πως ψάχνουν τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ. Για αυτό, οι δυο άντρες θα συναντηθούν πριν από τον Μάιο και την σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στο να συναντηθούν ακόμη και πριν από αυτήν.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να τερματίσει τις, όπως τις χαρακτήρισε, “παράνομες εποικιστικές πολιτικές” σε Παλαιστινιακά Εδάφη. Εξάλλου και ο Ερντογάν είχε προηγουμένως καταδικάσει την ισραηλινή απόφαση να αυξηθούν οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντάς την “απόλυτη πρόκληση”.

Επίθεση Ερντογάν στον Τραμπ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά του για την κατασκευή 3.000 επιπλέον κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επίσης νομιμοποίησε αναδρομικά περίπου 4.000 ισραηλινές κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί σε ιδιωτικής ιδιοκτησίας παλαιστινιακή γη, προχωρώντας σε μια κίνηση που προκάλεσε την καταδίκη του ΟΗΕ και της ΕΕ. 

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε