Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Ερωτική επιστολή» προς τον Τζορτζ Μπους η αυτοβιογραφία Μπλερ;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ είναι περισσότερο μία μακρά ερωτική επιστολή προς τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Ο.Μπους, τον οποίο εξυμνεί ως «ιδιαίτερα ευφυή και οραματιστή», δηλώνει στην εφημερίδα Daily Mail πηγή που διάβασε το βιβλίο.

Ο Τόνι Μπλερ γράφει ότι τον κατέπληξαν το θάρρος και η δύναμη του πρώην προέδρου της Αμερικής, τον οποίο είδε ως ένα εξαιρετικά ευφυή και μεγάλο οραματιστή φίλο.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει σύμφωνα με την πηγή στο βιβλίο του ο Τόνι Μπλερ , ήταν ο μόνος «που είχε το θάρρος και την αποφασιστικότητα να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα»,
 
Η αυτοβιογραφία θα κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο «Το Ταξίδι». Ο Τόνι Μπλερ θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του για την πώληση του βιβλίου του στην Αμερική όπου έχει απήχηση, ενώ θα περιορίσει πολύ τις εκδηλώσεις προβολής του βιβλίου του στην Αγγλία. Θα κάνει μόνο μία εμφάνιση για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου και θα δώσει μόνο μία συνέντευξη στο BBC.
 
Η Daily Mail υπενθυμίζει ότι ο Τόνι Μπλερ οδήγησε την Αγγλία σε τέσσερις πολέμους.
 
Στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ο Τόνι Μπλερ θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» για τις προσπάθειές του σχετικά με την ειρήνη. Μεταξύ αυτών που έχουν τιμηθεί με αυτό το μετάλλιο είναι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Νέλσον Μαντέλα.
 
Την εκδήλωση για το μετάλλιο προς τον Τόνι Μπλερ διοργανώνει ο πρώην σύμβουλος τού Τζορτζ Μπους, Ντέιβιντ Έσνερ, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, παραδέχθηκε ότι «δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για να πάρει ο Τόνι Μπλερ αυτή τη διάκριση φέτος, αλλά ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε