Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ερχεται ανασχηματισμός στη Γαλλία

Την παραίτηση της κυβέρνησης υπέβαλε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί  “δέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και έτσι ολοκληρώνονται τα καθήκοντα” του γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν ανοίγοντας το δρόμο για έναν ανασχηματισμό που είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η παραίτηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έχει ανακοινωθεί εδώ και πέντε μήνες και που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πηγές του κυβερνώντος κόμματος Ενωση για ενα Λαϊκό Κίνημα (UMP). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παραμονή Φιγιόν στη θέση του πρωθυπουργού θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Ο Φιγιόν έγινε δεκτός στην προεδρία δύο φορές σήμερα, το πρωί και το απόγευμα. Ομως και ο νούμερο δύο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικολογίας Ζαν-Λουί Μπορλό, που επιθυμεί να αναλάβει την πρωθυπουργία, έγινε δεκτός σήμερα το απόγευμα από το Σαρκοζί.

Εξάλλου νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Αμυνας.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε