Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έρχεται η σειρά της Ιταλίας για βοήθεια;

Έρχεται η σειρά της Ιταλίας για βοήθεια;

Η Ιταλία ίσως χρειαστεί ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια εξ αιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού που αντιμετωπίζει, δήλωσε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ.

Η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας εκτίμησε ταυτόχρονα ότι η κατάσταση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, εντείνει τους φόβους των επενδυτών ότι η Ευρώπη είναι μακριά από το τέλος της οικονομικής αναταραχής η οποία διαρκεί ήδη 2-1/2 χρόνια.

Την ίδια αίσθηση εξέφρασε και ο ολλανδός ομόλογος της Γιάν ντε Γιάνγκερ ο οποίος ανέφερε ότι η ζώνη του ευρώ είναι «ακόμη μακριά από τη σταθεροποίηση».

Η τοποθέτηση αυτή της Φέκτερ προκάλεσε έντονη αντίδραση στην Ιταλία με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, να χαρακτηρίζει «εντελώς ακατάλληλη» την άποψη της αυστριακής υπουργού Οικονομικών, ενώ σε ερώτηση γερμανικού δικτύου αν η χώρα του θα ζητήσει βοήθεια ο Μόντι απάντησε αρνητικά.

Θέση έλαβαν και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση της Φέκτερ, βαθιά άκυρη.

Πάντως το αποτέλεσμα αυτής της ευρωπαϊκής «κακοφωνίας» ήταν ήδη αρνητικό για την ιταλική οικονομία καθώς τα 10ετή ομόλογα της Ιταλίας σημείωσαν νέα αύξηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε