Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έρχεται η σειρά της Συρίας

REUTERS
REUTERS
Τυνησία, Αλγερία, Υεμένη, Σουδάν και Αίγυπτος. Τι έρχεται μετά. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές σειρά παίρνει η Συρία του Μπασάλ Αλ Άσαντ.

Μετά την Τυνησία, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία.
 
Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις. Παρά τις εξαγγελίες την προηγούμενη βδομάδα του Αλ Άσαντ για μεταρρυθμίσεις, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τέτοιες διαδηλώσεις, οι σύριοι δεν φαίνεται να πείστηκαν και πολύ.
 
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την αντιπολίτευση με βασικά αιτήματα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Όπως μεταδίδει το CNN, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το εάν οι διαδηλώσεις θα είναι πολυπληθείς ή όχι.
 
Την Κυριακή, οργανώθηκε στο Σουδάν -κυρίως μέσω του Facebook- μεγάλη διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
 
«Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν. Όλοι μαζί» φώναζαν εκατοντάδες Σουδανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune του Σουδάν, που επικαλείται πηγή της Αστυνομίας, 70 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 40 είναι φοιτητές- συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε