Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εσείς ποιον θα βοηθούσατε; Το κοινωνικό πείραμα με τα αναπάντεχα αποτελέσματα! [pics, vid]

ΦΩΤΟ DAILY MAIL
ΦΩΤΟ DAILY MAIL

Αν ένα αγόρι, ένα κορίτσι, μια γάτα και ένας σκύλος εγκαταλείπονταν σε ένα πάρκο, ποιον θα βοηθούσατε; Το αποτελέσματα του κοινωνικού πειράματος θα σας εκπλήξουν!

Το αποτέλεσμα προκαλεί εντύπωση, όμως σε έναν βαθμό είναι αναμενόμενο. Το 6χρονο κορίτσι ήταν το πρώτο που τράβηξε την προσοχή κάποιου περαστικού. Αντίθετα, το 6χρονο αγόρι, δεν κατάφερε να πείσει τους περαστικούς να του δώσουν σημασία, ακόμα και αφού κρατούσε απελπισμένος το κεφάλι του σχεδόν για 45 λεπτά! Μάλιστα, κάποια στιγμή ο μικρός άρχισε να λέει “Βοηθήστε. Κάποιος, ας με βοηθήσει”

Το 6χρονο κορίτσι που πήρε μέρος στο πείραμα, προσεγγίστηκε από μια γυναίκα που περνούσε από τον χώρο έπειτα από μόλις τρια λεπτά. “Έβλεπα την παιδική χαρά και παρατήρησα την μικρή να στέκεται μόνη, κοίταξα γύρω να δω ποιος ήταν μαζί της και δεν είδα κανέναν. Έτσι πήγα κοντά και την ρώτησα αν είναι καλά και εκείνη μου απάντησε πως δεν έβρισκε τη μαμά της” δήλωσε η γυναίκα. Η ίδια ρώτησε το κορίτσι αν ήξερε το τηλέφωνό της και έπειτα προσπάθησε να καλέσει το τηλέφωνο που της έδωσε, καθώς το επιτελείο της Daily Mail την προσέγγιζε για να της εξηγήσει πως όλα ήταν μέρος ενός πειράματος. “Ίσως είχα ανοιχτό το… ραντάρ της μαμάς” δήλωσε η γυναίκα.

Στη δεύτερη θέση, με τον πιο άμεσο χρόνο προσέγγισης έπειτα από το μικρό κορίτσι, ήρθε ο μικρός σκύλος! Ο Τσάρλι (ο σκύλος) αφέθηκε δεμένος και χωρίς συνοδεία και του πήρε μόλις 4 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα να προκαλέσει το ενδιαφέρον μιας γυναίκας που σταμάτησε για να βρει τον συνοδό του σκύλου. “Έδειχνε χαμένος και φοβισμένος” σημείωσε η γυναίκα. “Αν έβλεπα ένα παιδί θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Νομίζω ότι είναι καθήκον μας σαν ανθρώπινα όντα να πράξουμε ανάλογα.”

Η γάτα, από την άλλη, αφέθηκε στη μέση του πάρκου και σε μια γατοφόρο ώστε να μην μπορεί να φύγει. Αυτό ίσως να απέτρεψε κάποιους από το να σταματήσουν, καθώς ένα ζώο τραβά πιο εύκολα την προσοχή από μια… τσάντα, παρόλα αυτά, χρειάστηκε ο διπλάσιος και παραπάνω χρόνος από ότι με τον σκύλο, για να την προσέξει κάποιος. Μια γυναίκα όμως σταμάτησε έπειτα από 10 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. “Όταν είδα το ζώο μέσα στη γατοφόρο, εκνευρίστηκα πάρα πολύ” δήλωσε “Είναι πολύ ζεστό”.

Αυτό όμως που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη, δεν ήταν άλλο από την αντιμετώπιση του 6χρονου αγοριού που πήρε μέρος στο πείραμα, με το οποίο δεν ασχολήθηκε κανείς ακόμη και έπειτα από 45 λεπτά! Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο μικρός Σαμ δεν προσπάθησε. Καθόταν οκλαδόν και έμοιαζε μπερδεμένος. Κάποια στιγμή μάλιστα, άρχισε πλέον να ζητά βοήθεια μόνο και μόνο για να αγνοηθεί από τους περαστικούς.

“Δεν εξεπλάγην που ο κόσμος δεν σταματούσε” δήλωσε η μητέρα του που ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του πειράματος. “Είμαστε στη Νέα Υόρκη. Ο κόσμος είναι πολυάσχολος. Όλοι είναι βυθισμένοι στις σκέψεις και τις τηλεφωνικές τους συζητήσεις και… συμβαίνει. Θα ήταν υπέροχο να ζούσαμε σε ένα μέρος που ο καθένας ενδιαφέρεται για το παιδί του άλλου, όμως σ’ αυτή την πόλη δεν είναι έτσι.”Είναι μεσημέρι στην πολυσύχναστο πάρκο Ουάσινγκτον στο Μανχάταν. Σε διαφορετικά σημεία του πάρκου, η Daily Mail έχει τοποθετήσει δύο παιδιά, ένα εξάχρονο αγόρι και ένα κορίτσι ίδιας ηλικίας, αλλά και έναν σκύλο και μια γάτα, ως μέρος ενός κοινωνικού πειράματος. Και οι τέσσερις επιτηρούνταν από άλλους ανθρώπους και καταγράφονταν. Ποιος λοιπόν πιστεύετε ότι έλαβε πρώτος βοήθεια από κάποιον ξένο;

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε