Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Έσωσε την φωτογραφία της προέδρου της Αργεντινής ως.. “σκύλα”!

Εφημερίδα των Φώκλαντς σώζει φωτογραφία της προέδρου της Αργεντινής με τίτλο «σκύλα»!

Ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση των Νήσων Φώκλαντς (Μαλβίνας για τους Αργεντινούς) ήλθε να προστεθεί στην πρόσφατη αντιπαράθεση Αργεντινής-Βρετανίας και ενώ πλησιάζει η 30ή επέτειος από τον ατυχή πόλεμο της Χούντας για την κατάληψή τους.

Η εφημερίδα Penguin News των Νήσων δημοσίευσε θέμα σχετικά με την πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες, όμως η φωτογραφία που το συνόδευε είχε σωθεί με το όνομα «bitch» (σκύλα).

Το διαπίστωσε ένας παρατηρητικός δημοσιογράφος της αργεντινής εφημερίδας La Nacion.

Το επίμαχο θέμα αναφερόταν στην είδηση ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής θα φέρει στον ΟΗΕ το θέμα της «στρατιωτικοποίησης» του Νοτίου Ατλαντικού που επιχειρεί η Βρετανία.

«Βρίσκονται στην διαδικασία να στρατιωτικοποιήσουν το Νότιο Ατλαντικό για άλλη μια φορά: δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε διαφορετικά την αποστολή ενός υπερσύγχρονου αντιτορπιλικού και του διαδόχου του θρόνου, τον οποίο θα προτιμούσαμε να βλέπαμε με πολιτική περιβολή» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Η Φερνάντες επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να αποχαρακτηριστεί, «μέσα σε 30 ημέρες», τμήμα τουλάχιστον της γνωστής «Έκθεσης Ράτενμπαχ» του 1982 (φέρει το όνομα του στρατηγού εν αποστρατεία Μπενχαμίν Ράτενμπαχ, ο οποίος είχε ηγηθεί της επιτροπής του στρατού που ερεύνησε τον ρόλο της Χούντας στον πόλεμο).

Η ένταση στις σχέσεις Μπουένος Άιρες Λονδίνου αυξάνεται, καθώς πλησιάζει η 30ή επέτειος από τη σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες για τις νήσους (2 Απριλίου-14 Ιουνίου 1982), η ήττα στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση της χούντας στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Η κυβέρνηση Κάμερον έχει εξοργιστεί με την απόφαση της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Χιλής να προχωρήσουν στην κίνηση αποκλεισμού των λιμανιών τους από τα πλοία που φέρουν τη σημαία των Νήσων.

Κατά το Λονδίνο, η κίνηση αυτή στραγγαλίζει οικονομικά τα Νησιά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε