Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έσπασαν κάθε ρεκόρ! Μποτιλιάρισμα 190 χλμ λόγω χιονιού! (VIDEO)

Έσπασαν κάθε ρεκόρ! Μποτιλιάρισμα 190 χλμ λόγω χιονιού! (VIDEO)

Μοιάζει απίστευτο αλλά συμβαίνει ακόμη και στη Ρωσία. Το χιόνι έφερε προβλήματα ακόμη και μποτιλιάρισμα που άγγιξε τα 200 χιλιόμετρα!

190 χιλιόμετρα έφτασε η ουρά που σχημάτισαν επί τρεις μέρες τα αυτοκίνητα στο δρόμο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη. Περίπου 4.000 οδηγοί ακινητοποιήθηκαν για ώρες εξαιτίας του χιονιού σε θερμοκρασίες που πλησίαζαν τους 5 βαθμούς υπό το μηδέν, κυρίως στην επαρχία Τβερ.

Φυσικά, η ταλαιπωρία των οδηγών προκάλεσε αντιδράσεις, με τις ρωσικές αρχές να αναγκάζονται να παραδεχτούν τα λάθη τους. “Αυτό που συνέβη είναι ένα καλό μάθημα για όλες τις υπηρεσίες. Πρέπει να εργάζονται στους δρόμους και όχι στα ζεστά γραφεία”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πούτσκοφ.

Τουλάχιστον για τους αποκλεισμένους οδηγούς είχε εξασφαλιστεί υπηρεσία διανομής ζεστού φαγητού και παροχής πρώτων βοηθειών στον αυτοκινητόδρομο, καθώς και σημεία όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ζεσταθούν. Εθελοντές χρειάστηκε να σπεύσουν σε βοήθεια των αυτοκινητιστών και να τους μοιράσουν τρόφιμα, νερό και ζεστά ρούχα.

“Ποιος είναι ένοχος; Πιστεύω πως είναι ο κυβερνήτης που πρέπει να παυθεί από τα καθήκοντά του”, δήλωσε ένας χρήστης του Ίντερνετ στο Vkontakte, το ρωσικό αντίστοιχο του Facebook.

“Έχει κανείς την εντύπωση ότι υπάρχουν δύο Ρωσίες. Αυτή στις τηλεοπτικές οθόνες και αυτή της πραγματικότητας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Βάλερι Βόιτκο, εκπρόσωπος ενός συνδικάτου οδηγών μεταφορών στον ενημερωτικό ιστότοπο Gazeta.ru.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρύς Χειμώνας στην Ρωσία – Έχουν παγώσει τα πάντα

Σοβαρά άρρωστος ο Πούτιν;

Η χειρότερη χιονοθύελλα του τελευταίου μισού αιώνα στη Ρωσία

Ρωσία: Βασάνισαν κρατούμενο σε φυλακή – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας στους τρεις Ρώσους είναι αλκοολικός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε