Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έσπασαν τα θερμόμετρα!!! Στους -31 η θερμοκρασία

Έσπασαν τα θερμόμετρα!!! Στους -31 η θερμοκρασία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2012 | 11:29
Πρώτη δημοσίευση: 14.12.2012 | 11:29

Τριάντα έναν βαθμούς υπό το μηδέν έδειξε, σήμερα το πρωί, ο υδράργυρος στην πόλη Ιντροσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη το φετινό χειμώνα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επισήμως, η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων πενήντα ετών στην επαρχία της Κοβάσνα είναι -35,8 βαθμοί Κελσίου (στις 8 Φεβρουαρίου του 2005). Ωστόσο, το 1930, ο υδράργυρος στην εν λόγω περιοχή της ρουμανικής επικράτειας είχε πέσει ακόμη χαμηλότερα κια συγκεκριμένα στους -37 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, χθες, ο δήμαρχος της πόλης Σίμπιου Κλάους Γιοχάνες δήλωσε ότι ο καθαρισμός των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι στη Ρουμανία στοιχίζει πολύ περισσότερο απ' ό,τι στη Γερμανία. "Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ξοδεύουμε πολλά χρήματα προκειμένου να μοιάζει η πόλη το χειμώνα όπως το καλοκαίρι. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, στη Γερμανία- και γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνονται εκεί τα πράγματα -ξοδεύουμε πολλά στον αποχιονισμό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοχάνες.

Διαβάστε επίσης:
   Διαδώστε αυτό το άρθρο