Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Στρος Καν – Επιστολή στους εργαζόμενους του ΔΝΤ

ΦΩΤΟ REUTERS

Με ένα e-mail προς τους εργαζόμενους του ΔΝΤ, το οποίο υπογράφει ως «Ντομινίκ», ο Στρος Καν μιλά για πρώτη φορά για τον «εφιάλτη» που ζει.

Το μήνυμα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, «αφεντικό» του οποίου ήταν πριν από μερικές μέρες ο Γάλλος πολιτικός. Η υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της απόπειρας βιασμού μιας καμαριέρας για την οποία κατηγορείται ο Στρος Καν, τον οδήγησε (μετά και από τις ασφυκτικές πιέσεις των πάντων) στην παραίτηση.

Όπως λέει, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί για να απαλλαγεί το Ταμείο από τον «εφιάλτη» που ζει εκείνος τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά επώδυνες για την οικογένειά μου και για μένα, παράλληλα όπως γνωρίζω και για τον καθέναν στον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πραγματικά λυπούμαι βαθύτατα γι’ αυτό» γράφει στα αγγλικά ο Ντομινίκ Στρος Καν και υπογράφει το e-mail με το μικρό του όνομα.

«Αρνούμαι με κάθε τρόπο και εντονότατα τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζω. Είμαι πεπεισμένος ότι η αλήθεια θα αποδειχτεί όπως και το ότι είμαι αθώος», προσθέτει στο μήνυμα που έχει ημερομηνία Κυριακής.

«Δε μπορώ να αποδεχτώ ότι το ΔΝΤ, κι εσείς αγαπητοί συνεργάτες μου, θα πρέπει να μοιραστείτε μαζί μου αυτόν τον εφιάλτη που βιώνω. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να φύγω», αναφέρει μεταξύ άλλων. Η επιστολή καταλήγει: «και έτσι καλοί μου συνάδελφοι, σας λέω ευχαριστώ, καλή τύχη για το μέλλον και au revoir (σ.σ. στο επανειδίν).

Ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου περιμένει με αγωνία την εξέταση του DNA, ενώ έχει ήδη προσλάβει ιδιωτική εταιρία για να μάθει όλο το παρελθόν της γυναίκας που τον κατηγορεί πως επιχείρησε να τη βιάσει.

Για την ώρα, βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό με αυστηρότατους όρους, υπό 24ωρη παρακολούθηση και περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του στις 6 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα DNA – Ενοχοποιούν τον Στρος Καν;

Le Point: “Τι ωραίος κώ….ς!”, είπε ο Στρος Καν στην αεροσυνοδό λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο

“Αθώος” θα δηλώσει ο Στρος Καν – Τι λέει στην πρώτη του συνέντευξη ο δικηγόρος του

Και Ασιάτισσα είχε καταγγειλει παρενόχληση από τον Στρος Καν!

Ντετέκτιβ προσέλαβε ο Στρος Καν για να ερευνήσουν το παρελθόν της καμαριέρας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε