Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εσπευσμένα στο Λονδίνο ο Μέρντοκ

REUTERS
Ο διευθύνων σύμβουλος της News Corp Ρούπερτ Μέρντοκ θα μεταβεί αεροπορικώς στο Λονδίνο σήμερα για να χειριστεί την διογκούμενη κρίση που προκαλεί το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων στις επιχειρήσεις ΜΜΕ που ελέγχει στηΒρετανία.
Ο 80χρονος Μέρντοκ θα φθάσει στη Βρετανία δύο ημέρες μετά την απροσδόκητη απόφασή του να κλείσει την εφημερίδα News of the World, την κυριακάτικη ταμπλόιντ με την υψηλότερη κυκλοφορία στη χώρα, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου.
 
Η News Corp απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το πρόγραμμά του.
 
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε χθες τον Άντι Κόλσον, πρώην εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του αρχισυντάκτη της News of the World το 2007, αφού ο ανακτορικός συντάκτης της εφημερίδας και ένας ιδιωτικός ερευνητής καταδικάστηκαν για την υποκλοπή μηνυμάτων από δύο τηλέφωνα μελών της βασιλικής οικογένειας.
 
Ο Κόλσον είπε ότι δεν γνώριζε τίποτε σχετικά.Το σκάνδαλο έφθασε στο αποκορύφωμά του εντός της εβδομάδας καθώς έγινε γνωστό ότι το 2002 η εφημερίδα είχε υποκλέψει μηνύματα από τον τηλεφωνητή της Μίλι Ντάουλερ, μιας έφηβης που είχε απαχθεί και αργότερα βρέθηκε νεκρή.
 
Ο Μέρντοκ αναμένεται ότι θα επιχειρήσει να διασφαλίσει την προσπάθεια της News Corp να εξαγοράσει το 61% των μετοχών της τηλεοπτικής εταιρίας BSkyB το οποίο δεν ανήκει ήδη στην εταιρία του.
 
Αναλυτές και επενδυτές επισημαίνουν ότι η συμφωνία ενδέχεται να καταρρεύσει εάν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες λόγω των ανησυχιών για την κυριαρχία της αυτοκρατορίας του Μέρντοκ στα βρετανικά ΜΜΕ.
Ο Μέρντοκ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων για το σκάνδαλο παραπέμποντάς τους στην δήλωση με την οποία εξέφρασε τη στήριξή του στην επικεφαλής της News International, Ρεμπέκα Μπρουκς, την περασμένη Τετάρτη.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Μετά από 168 χρόνια βάζει λουκέτο!

Η “δολοφονία” της News of the world!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε