Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έστειλαν εκτελεστές για να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν;

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ποιός θέλει να δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν; Και ποιος θα έφτανε στο σημείο να στείλει δυο πληρωμένους δολοφόνους για να σκοτώσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας; Κι όμως, έγιναν δυο συλλήψεις…

Το ποιος βρίσκεται πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του βορειοκορεάτη ηγέτη κι αν αυτό είναι πραγματικό ή ακόμη ένα σχέδιο συνωμοσίας που ανακάλυψε η Πιονγιάνγκ κανείς δεν το ξέρει. Ούτε και θα το μάθει ποτέ μάλλον.

Η είδηση που κάνει σιγά σιγά το γύρο του κόσμου είναι η εξής: στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα συνελήφθησαν δυο άτομα, τα οποία κατηγορούνται πως ήθελαν να μπουν στη χώρα με σκοπό να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγ Ουν.

Τουλάχιστον δυο άτομα, ένας Βορειοκορεάτης που είχε αυτομολήσει και ένας Κινέζος, συνελήφθησαν κοντά στον ποταμό Ταμέν στα σύνορα με την Κίνα. Οι συλληφθέντες φέρονται να σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Χοεργιονγκ, στη βόρεια επαρχία Χαμγιόγνκ.

Ανώνυμη πηγή από τη Βόρεια Κορέα δήλωσε στο πρακτορείο Asia Press πως άκουσε ότι οι «τρομοκράτες» δεν πέρασαν τον ποταμό από την Κίνα. Βορειοκορεάτς συνοριοφύλακες πέρασαν στα κινέζικο έδαφος για να συλλάβει τους υπόπτους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Ασφάλειας. Για τη σύλληψη, φυσικά, οι συνοριοφύλακες πήραν… παράσημο!

Σύμφωνα πάντως με τον ιδρυτή του Asia Press όλο αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φήμη που διέδωσε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας για να… συσπειρώσει τον λαό της χώρας ενόψει του 7ου Συνεδρίου του Εργατικού κόμματος της Βόρειας Κορέας. Θα είναι το πρώτο που γίνεται μετά από 36 ολόκληρα χρόνια και το πρώτο υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε