Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Εσβησε” το…Love Story

“Εσβησε” το…Love Story

 

Ο Έρικ Σίγκαλ, ο συγγραφέας του πιο πολυδιαβασμένου ρομαντικού μυθιστορήματος, του περίφημου Love Story, πέθανε στο Λονδίνο σε ηλικία 72 χρόνων.
 

 

Ο συγγραφέας, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ενταφιάστηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο στο βόρειο Λονδίνο. Επί σειρά ετών υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον και πέθανε από καρδιακή ανακοπή.
 
Το Love Story, αρχικά γράφτηκε ως σενάριο για την ομώνυμη ταινία, όταν ο Σίγκαλ ήταν καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Μετά την κυκλοφορία του έγινε μπεστ σέλερ σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
 
Η ταινία με πρωταγωνιστές την Αλι ΜακΓκρόου και τον Ράιαν Ο’ Νιλ γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία.
 
Χαρακτηριστική ατάκα της ταινίας, η φράση: «Αγάπη σημαίνει να μην χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη (Love means never having to say you’re sorry)». Η ταινία απέσπασε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ και τελικά κέρδισε ένα, το Όσκαρ καλύτερης μουσικής.
 
Ο Σίγκαλ, που δίδασκε επίσης στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Πρίνστον, ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας των Μπίτλς Yellow Submarine (1968).
 
Επίσης είχε γράψει πολλές εργασίες για την ελληνική και τη λατινική λογοτεχνία. Ζούσε με τη σύζυγο του Κάρεν και τις κόρες του Φραντζέσκα και Μιράντα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε