Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εθίστηκε στο σεξ και στον τζόγο και… μηνύει φαρμακοβιομηχανία!

Άρχισε να παίρνει χάπια που του χορηγήθηκαν γιατί έπασχε από Πάρκινσον και τελικά βρέθηκε να δείχνει τα προσόντα του στο ίντερνετ αφού εθίστηκε όπως λέει στο σεξ!
Ένας Γάλλος ασθενής υπέβαλε μήνυση κατά βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας κατηγορώντας την πως με ένα από τα σκευάσματα της τον έθισε στο σεξ και στον τζόγο.
 
Ο άνδρας πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και το 2003 του χορηγήθηκε το εν λόγω σκεύασμα η δράση του οποίου εστιάζεται στην ενίσχυση της παραγωγής και έκκρισης της ορμόνης ντοπαμίνης.
 
Οπως ισχυρίστηκε ο άνδρας στο δικαστήριο μετά τη χορήγηση του φαρμάκου άρχιζαν να παρουσιάζονται ποικίλες διαταραχές στη συμπεριφορά του. Οπως είπε στο δικαστήριο εκτός από τον διακαή του πόθο για τον τζόγο, άρχισε να παρατηρεί αλλαγές στην σεξουαλικότητά του σε βαθμό που μεταμφιεζόταν και επιδεικνυόταν στο Ιντερνετ.
 
Οι «παρενέργειες» σταμάτησαν το 2004 όταν σταμάτησε να λαμβάνει το φάρμακο, ήταν όμως αργά δεδομένου ότι είχε ήδη χάσει τη δουλειά και την υπόληψή του.
 
Ο άνδρας, ο οποίος είχε επιχειρήσει τρεις φορές να αυτοκτονήσει, διεκδικεί αστική αποζημίωση 450.000 ευρώ από την εταιρεία, την οποία κατηγορεί πως κυκλοφορεί «ελαττωματικό» σκεύασμα, αλλά και από τον νευρολόγο του, τον οποίο διώκει για «παράλειψη της υποχρέωσής του να τον πληροφορήσει ορθά» για τη δράση του φαρμάκου.
 
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του οι αντενδείξεις του φαρμάκου δεν αναφέρονταν στις ενημερωτικές πληροφορίες στη συσκευασία του φαρμάκου το 2003 παρά μόνον από το 2006 και εντεύθεν, μολονότι ήταν γνωστές από πολλών ετών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε