Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ετοιμάζονται για απεργία στο TV5Monde

Ετοιμάζονται για απεργία στο TV5Monde
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.09.2012 | 23:52

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης πως επιθυμεί να ανακτήσει η France Télévisions το 49% του μερίσματος που διατηρούσε η AEF στο μετοχικό κεφάλαιο του TV5 Monde.

Πολλά εργατικά συνδικάτα εργαζομένων στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde ανακοίνωσαν των προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στις 15 Οκτωβρίου, με στόχο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους σχετικά με την αβεβαιότητα που περιβάλλει την προσάρτησή τους στη France Télévisions, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Εξωτερικών Οπτικοακουστικών μέσων της Γαλλίας (AEF).

Η France Télévisions ήδη κατέχει το 12,58% του κεφαλαίου της TV5 Monde, η AEF το 49%, τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα του Βελγίου RTBF και της Ελβετίας SSR από 11,11% αντίστοιχα, το Radio Canada το 6,67% το Télé Quebec το 4,44%, το Arte France το 3,29% και το Εθνικό Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών μέσων το 1,74%. Διάφοροι άλλοι κοινωνικοί φορείς διαθέτουν το 0,06% του κεφαλαίου.

Το διασυλλογικό όργανο CDFT-CGT-SUD προκήρυξε 24ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία. Επίσης τα συνδικάτα συνεκάλεσαν γενική συνέλευση για τις 2 Οκτωβρίου.

Κατά τη γνώμη της εκπροσώπου της CGT Βανεσά Πουαγιέ, η αναδιοργάνωση της AEF «γίνεται πλήρως εν κρυπτώ και παραβύστω». «Η αποστολή μας είναι διεθνής και γαλλόφωνη και σαφώς όχι μόνον γαλλική. Δεν επιθυμούμε να απορροφηθούμε, να κανιβαλισθούμε, από έναν μεγάλο όμιλο όπως η France Télévisions, η οποία βρίσκεται σε κάπως παραπαίουσα κατάσταση», όσον αφορά τον προϋπολογισμό της, υποστήριξε η ίδια.

Άλλο στοιχείο ανησυχίας για τις εργατικές ενώσεις αποτελεί η αποχώρηση της γενικής διευθύντριας της TV5 Monde Μαρί-Κριστίν Σαραγκός, η οποία επελέγη ως νέα πρόεδρος της AEF: «Εισέρχεται στον ανταγωνισμό έχοντας ως εφόδια την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση του TV5 Monde εν μέσω κλίματος πλήρους αβεβαιότητας», δηλώνει η Πουαγιέ.
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Survivor: Οι Βέλγοι  ψήφισαν  Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά! Survivor: Οι Βέλγοι "ψήφισαν" Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά!
  2. Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit
  3. Τσίπρας και διαπραγμάτευση  ψηλά  σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο Τσίπρας και διαπραγμάτευση "ψηλά" σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο
  4. Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο! Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο!
  5. Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν! Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν!
  6. Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03] Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03]