Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ετοιμάζουν κυρώσεις στον Άσαντ αφού πρώτα οι νεκροί ξεπέρασαν τις 2.000

REUTERS
Πέντε μήνες ο Μπασάρ αλ Άσαντ και οι δυνάμεις του έβαψαν με αίμα όλη την Συρία τώρα η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν κυρώσεις.
Σχέδιο κυρώσεων κατά του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, δεσμεύοντας την περιουσία του, αλλά και κατά 22 ακόμη Σύρων, τεσσάρων εταιρειών καθώς και κατά της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών, κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία, καθώς και οι ΗΠΑ. Οι χώρες που συνέταξαν το προς ψήφιση, από τα Ηνωμένα Έθνη, σχέδιο κυρώσεων, επιδιώκουν, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, να αποτρέψουν, με κάθε μέσο, την κυβέρνηση της Συρίας από το να επεκτείνει τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών.
 
Το Ρόιτερς , αναφερόμενο στο ίδιο σχέδιο κυρώσεων , επισημαίνει πως ένας από τους στόχους του είναι και η απάντηση που θέλουν να δώσουν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι στην πεντάμηνη επιχείρηση καταστολής, από τις δυνάμεις ασφαλείας του Σύρου ηγέτη Άσαντ, των διαδηλώσεων που κυριαρχούσαν στη Δαμασκό και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη κόστισαν το θάνατο 2,200 πολιτών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε