Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτοιμη η έκθεση Ομπάμα για το Αφγανιστάν

Έτοιμη η έκθεση Ομπάμα για το Αφγανιστάν

 Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβίβασε στο Κονγκρέσο την εξαμηνιαία έκθεση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν…

 

όπου δεν προβλέπει καμία αλλαγή σε θέματα στρατηγικής ή προϋπολογισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
 
Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο πρόεδρος πρέπει να συντάσσει μία εμπιστευτική έκθεση κάθε έξι μήνες την οποία και διαβιβάζει Κονγκρέσο, το οποίο εγκρίνει την αποδέσμευση των κονδυλίων για τις στρατιωτικές δαπάνες.
 
“Η κυβέρνησή μου πραγματοποίησε μία εις βάθος πολιτική ανάλυση τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ εγώ ο ίδιος ανέπτυξα την νέα προσέγγιση στην [στρατιωτική ακαδημία] του Γουέστ Πόιντ την 1η Δεκεμβρίου 2009”, αναφέρεται στην επιστολή που ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνει στις επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων, Οικονομικών και Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.
 
“Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της πολιτικής αυτής, εξακολουθήσαμε να συνομιλούμε απευθείας με το Κονγκρέσο για την εφαρμογή αυτής της καινούριας προσέγγισης. Εφεξής εφαρμόζουμε την πολιτική αυτή και προς το παρόν δεν σκεφτόμαστε τις ευρύτερες αλλαγές που πρέπει να γίνουν”, εκτιμά ο αμερικανός πρόεδρος.
 
Τη Δευτέρα, κατά την επιστροφή του από το Αφγανιστάν, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Χαμίντ Καρζάι, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι η πρόοδος στο Αφγανιστάν “είναι πολύ αργή”.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε