Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έτοιμο για χερσαίες επιχειρήσεις το Ισραήλ – Νέοι βομβαρδισμοί με το πρώτο φως της μέρας στη Γάζα

Έτοιμο για χερσαίες επιχειρήσεις το Ισραήλ – Νέοι βομβαρδισμοί με το πρώτο φως της μέρας στη Γάζα

466 ρουκέτες, αεροπορικές επιθέσεις με το πρώτο φως της μέρας. 19 Παλαιστίνοι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Ο πόλεμος στη Γάζα μαίνεται. Τι είδε το NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη…

Εικόνες που για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους είναι πια η καθημερινότητά τους. Δεν ξεκίνησαν την Τετάρτη οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις με ρουκέτες. Γίνονται, χρόνια τώρα. Έχει γίνει συνήθεια πια, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται γι’ αυτό.

Οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη έχουν μάθει να ζουν με τον φόβο. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τον ξεπεράσουν. Όπως έγινε και τη στιγμή που ήχησαν οι σειρήνες, χθες και επικράτησε πανικός. Μια στιγμή που κατέγραψε ο φακός του NewsIt. Δείτε εδώ….

Με το πρώτο φως της μέρας, την Παρασκευή, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ενώ η απειλή των χερσαίων επιχειρήσεων, παραμένει…

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΩΡΑ 09:32 Έφθασε στη Λωρίδα της Γάζας ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Παλαιστίνιους, έπειτα από ολονύκτιους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον 130 στόχων και την εκτόξευση 11 ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.
Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός έφθασε στη Γάζα εισερχόμενος από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της της Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσει να επιτύχει εκεχειρία. Το Ισραήλ δεσμεύθηκε για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης, εάν σταματήσουν και οι παλαιστινιακές επιθέσεις.

ΩΡΑ 08:55 Το Ισραήλ θα σταματήσει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης του Αιγύπτιου πρωθυπουργού στην Παλαιστινιακή Αρχή, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης.
Είχε προηγηθεί αιγυπτιακό αίτημα, το οποίο έκανε δεκτό ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Για την τρίωρη κατάπαυση πυρός υπάρχει κι ένας όρος: ότι δεν θα υπάρξουν πυρά από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ΩΡΑ 08:00 Τη Λωρίδα της Γάζας θα επισκεφτεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τη Χαμάς. Ο Χισχάμ Καντίλ, πιθανώς να επισκεφτεί τη Γάζα έχοντας συνοδεία αιγυπτίων αξιωματούχων, δήλωσε κυβερνητική πηγή. Το Ισραήλ υποσχέθηκε ότι η αντιπροσωπεία δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι που αποκαλείται από τη Χαμάς «προστάτης», αντιμετωπίζει ισχυρή εσωτερική πίεση να δράσει δυναμικά. Δεν αποκλείεται η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία να μεσολαβήσει για την κατάπαυση πυρός.

ΩΡΑ 07:52 466 πλήγματα έχουν πραγματοποιηθεί σε παλαιστινιακό έδαφος από την περασμένη Τέταρτη και τη δολοφονία του στρατιωτικού αρχηγού της Χαμάς Άχμαντ Τζααμπάρι. Οι επιδρομές συνεχίζονται διεμήνυσε ο ισραηλινός στρατός.
11 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και 280 από την αρχή της επιχείρησης, οι 131 από τις οποίες αναχαιτίσθηκαν από το ”Σιδερένιο Θόλο” (αντιπυραυλικό σύστημα), σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

ΩΡΑ 07:49 19 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και πολλά παιδιά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Χαμάς, ο Άνταμ Αμπού Σελμίγια. 235 οι τραυματίες

ΩΡΑ 07:48 Καταστράφηκε ένα διοικητικό κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, που χρησίμευε κυρίως για την ανανέωση διαβατηρίων, στη συνοικία Τελ αλ-Χάουα.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως πεδία βολής που χρησιμοποιούνται από ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις καταστράφηκαν κατά τις τελευταίες ισραηλινές επιδρομές.

ΩΡΑ 07:44 Σφοδρότατοι βομβαρδισμοί με το πρώτο φως της μέρας στη Λωρίδα της Γάζας. 130 επιδρομές έγιναν στη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς. Δεκάδες τα πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες επιβεβαίωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου

ΩΡΑ 02:00 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εκφράζοντας την «έντονη ανησυχία του» για την έξαρση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Κάμερον υπενθύμισε στον Νετανιάχου τη δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος είπε ότι «η Χαμάς είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κρίση».

ΩΡΑ 01:45 Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, από τον 48ωρο αεροπορικό βομβαρδισμό αυξήθηκε σε 22, από τους οποίους έξι είναι παιδιά.

ΩΡΑ 01:30 Πέντε από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν την Πέμπτη ήταν μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ-Κασάμ

ΩΡΑ 01:20 Έφτασαν τους 19 οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ώρες στη Γάζα. Την Πέμπτη το βράδυ, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών του ισραηλινού στρατού στην πόλη Μπέιτ Χανούν. Προηγουμένως ένα μωρό 10 μηνών, που τραυματίστηκε από θραύσματα ισραηλινού πυραύλου στη συνοικία Ζεϊτούν στην ανατολική πόλη της Γάζας, υπέκυψε στα τραύματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα – Βίντεο από τον πανικό μετά από ισραηλινή επιδρομή

Ο θρήνος του δημοσιογράφου του BBC για τον 11 μηνών γιο του που σκοτώθηκε στην Γάζα

Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των ανθρώπων! Νεκρά βρέφη και τρομαγμένοι πολίτες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ την ώρα των βομβαρδισμών

Βρέφος 11 μηνών ένα από τα θύματα των Ισραηλινών στη Γάζα

Το Ισραήλ προειδοποιεί με χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Ο στρατός έτοιμος να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Γάζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε