Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έτοιμος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρόμνι

Έτοιμος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρόμνι

Μία ημέρα πριν από την προκριματική ψηφοφορία της Αϊόβα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Μιτ Ρόμνι διατηρεί, έστω και μικρό, προβάδισμα έναντι του Ρον Πολ.

Στην τρίτη θέση είναι ο υποψήφιος της χριστιανικής συντηρητικής δεξιάς Ρικ Σαντόρουμ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Des Moines Register ο Μιτ Ρόμνι παραμένει ο δημοφιλέστερος υποψήφιος για τον χρίσμα στην Αϊόβα, με 25%, ενώ ακολουθεί ο Ρον Πολ με 22% και ο Ρικ Σαντόρουμ με 15%, αλλά με ανοδική τάση.
Ακολουθούν ο Νιουτ Γκίνγκριτς με 12%, ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι με 11% και η Μισέλ Μπάκμαν με 7%.

Ο μετριοπαθής Ρόμνι, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία στην Αϊόβα μόλις πριν από μία εβδομάδα. Ο Ρον Πολ βρίσκεται σε καθοδική πορεία διότι επικρίθηκε για τις θέσεις του κατά της στρατιωτικής επέμβασης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Είναι αντίθετος στον βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και υπέρ του τερματισμού της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ και άλλους συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Αντίθετα, ο Ρικ Σαντόρουμ τάσσεται υπέρ του βομβαρδισμού των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, εάν η Τεχεράνη δεν δεχθεί διεθνή επιθεώρηση.

Το βράδυ της Τρίτης, οι εκλέκτορες της Αϊόβα θα αποφασίσουν ποιός θα είναι ο Ρεπουμπλικανός που θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2012, δίνοντας τη… σέντρα για μία σειρά προκριματικών ψηφοφοριών ανά πολιτεία μέχρι το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρόμνι:«Παράδειγμα προς αποφυγή η Ευρώπη»

Εκτός … κούρσας ο Χέρμαν Κέην

Οι “άγριες” κόρες ενός υποψηφίου προέδρου!


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε