Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ετοιμοθάνατος στην Τρίπολη ο βομβιστής του Λόκερμπι

Ετοιμοθάνατος, συχνά σε κωματώδη κατάσταση, βρίσκεται ο βομβιστής του Λόκερμπι, Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκράχι, ο μόνος που κρίθηκε ένοχος για την έκρηξη αμερικανικού αεροπλάνου το 1988, που προκάλεσε το θάνατο 270 επιβατών, επί το πλείστoν αμερικανών.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μεγκράχι, βρέθηκε σε σπίτι στην Τρίπολη, ετοιμοθάνατος, καθώς, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, επικαλούμενος ως πηγή των πληροφοριών του έναν άντρα που έχει αναγνωριστεί ως γιος του βομβιστή “έχει σταματήσει να τρώει και, ορισμένες φορές, πέφτει σε κώμα”.

Η οικογένεια του Μεγκράχι βρίσκεται στο πλευρό του. “Του δίνουμε μόνο οξυγόνο. Κανείς δεν μας παρέχει την οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή” εξήγησε ο Καλίντ, γιος του καταδικασθέντα σε ισόβια το 2001 εγκληματία.

Ο Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκραχί φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στην έκρηξη του αεροπλάνου την ώρα που πετούσε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, αλλά το 2009 αποφυλακίστηκε για λόγους ανθρωπιστικούς, καθώς είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη και η ασθένεια του ήταν στο τελικό στάδιο, ενώ του απέμεναν μόνο τρεις μήνες ζωής.

Η απόφαση αποφυλάκισης είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αρχές της Σκωτίας, πριν από μερικές ημέρες, είχαν δηλώσει πως είχαν χάσει επαφή με τον αλ-Μεγκραχί, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε