Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Έτσι «γύρισε» το μυαλό του μακελάρη – Η μητέρα του ήθελε να τον κλείσει σε άσυλο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Άγνωστες πτυχές της ζωής του μακελάρη του Κονέκτικατ, Άνταμ Λάνζα και της μητέρας του έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν τα πιθανά κίνητρα της σφαγής στο σχολείο του Νιουτάουν.

Όλα δείχνουν ότι η μητέρα του 20χρονου, Νάνσι, το πρώτο από τα 27 θύματα της μαζικότερης δολοφονίας στην ιστορία των ΗΠΑ , σχεδίαζε να τον στείλει σε ψυχιατρικό ίδρυμα αποκαλύπτει το Fox News, επικαλούμενο κάτοικο του Νιούταουν, γνωστό της οικογένειας Λάνζα αλλά και πολλών από τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Άνταμ Λάνζα εκτέλεσε τη μητέρα του με τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι και στη συνέχεια θέρισε 26 ζωές στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook γιατί πίστευε πως η μητέρα του αγαπούσε περισσότερο το σχολείο από εκείνον. Αυτό είπε στο αμερικανικό δίκτυο ο 25χρονος πεζοναύτης, Τζόσουα Φλάσμαν.
Η Νάνσι Λάνζα είχε εργαστεί πρόσφατα στο σχολείο ω εθελόντρια και εργάστηκε με παιδιά της πρώτης τάξης.

«Απ’ όσα ξέρουμε, ο Άνταμ γνώριζε τα σχέδιά της και ήταν προφανώς ενοχλημένος απ’ αυτό. Νόμιζε πως απλά ήθελε να τον στείλει μακριά. Ήταν πραγματικά πολύ θυμωμένος. Νομίζω πως αυτό τον έβγαλε εκτός εαυτού», είπε ο 25χρονος στο FoxNews.com.

Ανώτατος αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι ο θυμός του 20χρονου για τα σχέδια της μητέρας του όσον αφορά τη μελλοντική θεραπεία του είναι το πιθανότερο κίνητρο που τον οδήγησε στη μαζική δολοφονία.

Το γιατί η μητέρα του μακελάρη ήθελε να τον κλείσει σε άσυλο αποκαλύπτει η κουνιάδα της, Μάρσα Λάνζα στη MailOnline. Η Νάνσι Λάνζα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και πίστευε πως «ο χρόνος τελειώνει». Και γι’ αυτό είχε ταξιδέψει σε εννέα πόλεις και τρεις χώρες για να βρει το πιο κατάλληλο μέρος για τον γιο της.

«Η Νάνσι μου είπε πριν από λίγα χρόνια ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Δε νομίζω πως το ήξεραν πολλοί, δεν ήταν άνθρωπος που θα έκανε «φασαρία». Ούτε και έδειχνε κάτι ότι η υγεία της χειροτερεύει. Αλλά τελευταία ταξίδευε πολύ. Πήγε στην Αγγλία και σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Έμοιαζε γεμάτη ζωή, όμορφη αλλά ίσως πίστευε ότι ο χρόνος τελείωνε», είπε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ellen DeGeneres αφιέρωσε κλαίγοντας την εκπομπή της στο ματωμένο Νιούταουν

11χρονος πήγε στο σχολείο με πιστόλι για … αυτοπροστασία!

«Δε μπορούμε να γυρίσουμε στο σχολείο μας, η δασκάλα μας πέθανε»

“Αντίο γαλάζια μου μάτια” – Ράγισαν καρδιές στις πρώτες κηδείες των θυμάτων του Κονέκτικατ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: σκότωσε τρεις ανθρώπους και αυτοκτόνησε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε