Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Έτσι θα υποδεχτούν οι Πορτογάλοι τη Μέρκελ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με πλερέζες, κυριολεκτικά όμως, θα υποδεχτούν την Άνγκελα Μέρκελ οι Πορτογάλοι. Η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει επίσκεψη… αστραπή στη Λισσαβώνα, αλά Ελλάδα δηλαδή. Θα μείνει μόλις 4 ώρες!

Η Μέρκελ θα συναντήσει τον Πορτογάλο πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, τον πρωθυπουργό Πέντρο Πάσος Κοέλιο (με τον οποίο θα δώσει και κοινή συνέντευξη Τύπου στις 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας), ενώ θα συμμετάσχει και σε μια συνάντηση με επιχειρηματίες. Ακριβώς ό,τι έκανε και στην 6ωρη παραμονή της στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο.

Πολλές οργανώσεις πολιτών κάλεσαν τους Πορτογάλους να φορέσουν μαύρα για να «θρηνήσουν» την επίσκεψη της Μέρκελ, ενώ άλλοι δημοσίευσαν ανοικτές επιστολές προς την Γερμανίδα καγκελάριο επικρίνοντας την επιμονή της στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας.

Το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Σάμπαντου περιέγραψε την Μέρκελ ως τη «γυναίκα που όλοι μισούν και η οποία κυβερνά στην Πορτογαλία».
ΦΩΤΟ REUTERS
Εκείνη, πάντως, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις εντός του δημοκρατικού πλαισίου και χωρίς τη χρήση βίας είναι θετικές. Και για να φτιάξει το κλίμα, έπλεξε και το εγκώμιο της Πορτογαλίας που είναι η πιο… καλή μαθήτρια.

Η επίσκεψη Μέρκελ συμπίπτει με την έκτη τριμηνιαία αποστολή αξιολόγησης της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να μείνουν στη Λισσαβώνα μια εβδομάδα και θα κρίνουν την εκταμίευση ή όχι της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ στην Πορτογαλία: «Δε χρειάζεται άλλη βοήθεια»

Η Ιταλία θέλει να δικάσει διευθυντές και αναλυτές των S&P και Fitch

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε