Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Eurogroup: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Κύπρου

Eurogroup: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Κύπρου

Η πρόταση της ευρωζώνης και του Eurogroup προς την Κύπρο εξακολουθεί να ισχύει και μετά το όχι της κυπριακής στο κούρεμα των καταθέσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γιέρεν Ντάισελμπλουμ.

Το δανειακό πακέτο των 10 δισεκ. ευρώ για την Κύπρο παραμένει στο τραπέζι, όμως εναπόκειται στην κυβέρνηση της χώρας να καθορίσει τον τρόπο χρηματοδότησης των εκκρεμών αναγκών, διεμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως όρο για τη βοήθεια στην Κύπρο το κούρεμα των καταθέσεων. Ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απόφαση των Κυπρίων να πουν όχι στο κούρεμα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι οι προϋποθέσεις, το ύψος του δανείου και η ανάγκη μείωσης του χρέους της Κύπρου εξακολουθούν να υφίστανται.

«Η πρόταση εκ μέρους της ευρωζώνης και του Eurogroup προς την Κύπρο εξακολουθεί να ισχύει. Η μπάλα πλέον βρίσκεται το κυπριακό γήπεδο. Ο μεγαλύτερος όγκος του πλούτου στην Κύπρο βρίσκεται στις τράπεζες και είναι οι τράπεζες εκείνες που έχουν το πρόβλημα, συνεπώς είναι αναπόφευκτο να μην ασχοληθούμε με αυτό», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη να βοηθήσει την Κύπρο να παρακάμψει τα χρηματοοικονομικά της προβλήματα και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωσε επίσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το ιστορικό ΟΧΙ της Κύπρου μπαίνει σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο – Τι προβλέπεται για την επόμενη ημέρα

Σόιμπλε: Η Κύπρος πρέπει να κατηγορεί μόνο τον εαυτό της

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Πρόστυχοι οι ευρωπαίοι – Επιστροφή στη λίρα”

Παγκόσμιοι τριγμοί από το βροντερό όχι της Κύπρου

Στουρνάρας: Δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος! Ποιός τα λέει αυτά;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε