Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Eurogroup: Στις 20 Ιουλίου υπογράφουν το μνημόνιο της Ισπανίας

Eurogroup: Στις 20 Ιουλίου υπογράφουν το μνημόνιο της Ισπανίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, θα έχουν “πιθανώς” κι άλλη συνάντηση στις 20 Ιουλίου.

Υπάρχει “μια μεγάλη πιθανότητα” το μνημόνιο με το οποίο διαμορφώνεται το σχέδιο βοήθειας του ισπανικού τραπεζικού τομέα να υπογραφεί στις 20 Ιουλίου, κυρίως επειδή ο έλεγχος των τεσσάρων μεγάλων ισπανικών τραπεζών εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και οι λεπτομέρες του σχεδίου βοήθειας δεν θα είναι έτοιμες στις 9 Ιουλίου, εξήγησαν οι πηγές αυτές.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε χθες ότι η Μαδρίτη “πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” τις συνθήκες βοήθειας για τις τράπεζές της με στόχο να παρουσιάσει ήδη από τις 9 Ιουλίου ένα συγκεκριμένο ποσό.

Όμως το πρόγραμμα αυτής της συνόδου έχει ήδη επιφορτιστεί με συνομιλίες, κυρίως για τη βοήθεια στην Ελλάδα, σημείωσαν οι πηγές.

Άλλες ευρωπαϊκές πηγές που ερωτήθηκαν επίσης χθες από το Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσαν ότι μια επιπρόσθετη σύνοδος του Eurogroup μετά τις 9 Ιουλίου δεν είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να αποκλειστεί, είτε πρόκειται για κανονική συνάντηση είτε για συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ευρωζώνη δεσμεύτηκε στις αρχές Ιουνίου να χορηγήσει βοήθεια έως 100 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ισπανικές τράπεζες.

“Έχουμε έναν συνολικό υπολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο, στη χειρότερη περίπτωση, η βοήθεια θα είναι 62 δισεκατομμύρια ευρώ”, επανέλαβε χθες ο ντε Γκίντος, επικαλούμενος τον υπολογισμό που πραγματοποίησαν ο γερμανικός οίκος Ρόλαντ Μπέργκερ και ο αμερικανικός Όλιβερ Γουάιμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε θα οριστεί τελικά ο νέος πρόεδρος του Εurogroup

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε