Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Eurogroup: οι μικροκαταθέτες πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά

Eurogroup: οι μικροκαταθέτες πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά

Φαίνεται πως το Eurogroup κατάλαβε καλά τι προκάλεσε. Τουλάχιστον έπιασε το μήνυμα από την Κύπρο. Και τώρα, μετά τις αντιδράσεις και τον πανικό, υπαναχωρεί και ο πρόεδρος του, Γιερούν Νταϊσελμπλούμ, δηλώνει πως οι μικροκαταθέτες πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά…

«Το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι μικροκαταθέτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους μεγάλους καταθέτες και επαναβεβαιώνει τη σημασία για πλήρη διασφάλιση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ», δήλωσε ο Ολλανδός πρόεδρος του Συμβουλίου μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Ο Νταϊσελμπλούμ, στη γραπτή του δήλωση υπογραμμίζει ακόμη ότι οι κυπριακές αρχές θα εισαγάγουν μεγαλύτερη προοδευτικότητα στο εφάπαξ μέτρο σε σχέση με τα όσα συμφωνήθηκαν στις 16 Μαρτίου υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη στοχευμένη μείωση της οικονομικής βοήθειας και κατ΄ επέκταση δεν θα επηρεάσει το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας που ανέρχεται σε 10 δις ευρώ.

Το Eurogroup καλεί για τη λήψη άμεσης απόφασης από τις κυπριακές αρχές και τη Βουλή με στόχο την τάχιστη εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, τονίζει ο Γ. Ντεϊσελμπλουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κούρεμα μόνο στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ με συντελεστή μαμούθ εως 15,6%

Αναστασιάδης: Χαιρετίσματα στη Μέρκελ! Το κούρεμα δεν περνάει

Η Κίνα έριξε σωσίβιο 30 δισ. αλλά η Κύπρος δεν… το έπιασε ποτέ!

Με “ποιον θα πάει” η Ελλάδα στον πόλεμο που βρίσκεται σε “πόλεμο” η Ευρώπη

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε