Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίγυπτος – Συντριβή αεροσκάφους: Απίστευτο! Διασώστες άκουσαν φωνές εγκλωβισμένων επιβατών! Κόπηκε στα δύο το αεροσκάφος!

Φωτό από RT
Φωτό από RT

– Υπάρχει ελπίδα μέσα στην τραγωδία!
– Αξιωματούχοι που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής δήλωσαν πως υπάρχουν ζωντανοί επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια!
– Έχουν βρεθεί ήδη τα πρώματα πέντε παιδιών, ενώ το αεροσκάφος έχει κοπεί στη μέση!
– Άλλοι επιβάτες έχουν βρεθεί δεμένοι στις θέσεις τους
– Οι αιγυπτιακές αρχές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, ωστόσο την συγκεκριμένη περιοχή ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους!
– Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές πολιτικής αεροπορίας μεταξύ των επιβατών ήταν και 17 παιδιά!
– Τα ραντάρ έχασαν την επικοινωνία με το αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο με προορισμό την Ρωσία και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 224 επιβάτες και πλήρωμα!
– Ο πιλότος δήλωσε βλάβη και ζήτησε να επιστρέψει στο Κάιρο!
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μία αχτίδα φωτός περιβάλλει την τραγωδία. Αξιωματούχοι που βρίσκονται στο σημείο όπου συνετρίβη το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά, δήλωσαν πως οι διασώστες ακούν φωνές επιβατών που έχουν εγκλωβιστεί σε ό, τι απέμεινε από το μοιραίο αεροσκάφος!

Και λέμε ό, τι απέμεινε, διότι οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν, σύμφωνα με το Breaking News και το Euronews, πως το Airbus 321 έχει κοπεί στη μέση, με τους διασώστες να έχουν εντοπίσει ήδη κάποιους νεκρούς.

“Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα”, είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρά παιδιά, από τα 17 που επέβαιναν στην μοιραία πτήση, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τις αρχές. Μαζί τους, 200 ενήλικες επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει περισσότερα από 45 ασθενοφόρα με δεκάδες διασώστες, οι οποίοι έχουν εντοπίσει και επιβάτες που ήταν “δεμένοι” στα αεροπορικά τους καθίσματα, ενώ οι προσπάθειές τους για πιθανή ανεύρεση επιζώντων είναι υπεράνθρωπες.

Το σημείο στο οποίο εξαφανίστηκε το αεροσκάφος - Φωτό twitter / @flightradar24

Ταυτόχρονα, πολλά ερωτήματα εγείρονται για το κατά πόσο το αεροσκάφος έπρεπε να πετάει στην συγκεκριμένη περιοχή, αφού οι μαχητές τους Ισλαμικού Κράτους φέρονται να κάνουν… κουμάντο στο Σινά εδώ και αρκετούς μήνες.

 Η Αίγυπτος πάντως επίσημα, έχει ανακοινώσει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για την πιθανότητα κατάρριψης του αεροσκάφους.

Το χρονικό

Στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, όπου συνετρίβη το Airbus της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν τα θύματα ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Al-Ahram.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας 224 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του και διαπιστώθηκε ότι κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας Rosaviatia, Σεργκέι Ισβόλσκι, διευκρίνισε επίσης ότι το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ στις 05:51 ώρα Ελλάδος και ότι χάθηκε η επαφή μαζί του περίπου 25 λεπτά αργότερα.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο τουΣινά, μετέδωσε το αραβικό, ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.

“Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus”, ανέφερε μέσω του Twitter το κανάλι.

Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Ο γενικός εισαγγελέας Ναμπίλ Σάντεκ ζήτησε από μια ομάδα εισαγγελέων να μεταβούν επιτόπου και να ερευνήσουν τα συντρίμμια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε