Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έβαλαν τον φίλο τους σε ένα σακίδιο πλάτης. Τα όνειρά του έγιναν πραγματικότητα!

Έβαλαν τον φίλο τους σε ένα σακίδιο πλάτης. Τα όνειρά του έγιναν πραγματικότητα!

Η μοναδική ιστορία ενός 30χρονου που έκανε πράξη τα όνειρά του, ακόμη και όταν όλα έδειχνα αδύνατο να συμβούν… Μία μοναδική ιστορία που θα σας συγκλονίσει.

Ο 20χρονος Kevan Chandler πάσχει από μία σπάνια μυϊκή δυστροφία στη σπονδυλική στήλη. Είναι σχεδόν αδύνατο να κουνήσει το σώμα του. Ο κάθε ένας στη θέση του μπορεί να είχε ήδη εγκαταλείψει τα όνειρά του, όχι όμως και ο Kevan. Όνειρό του ήταν να ταξιδέψει στον κόσμο, αλλά η κατάσταση της υγείας του, το έκανε απαγορευτικό. Ο Kevan δεν σταμάτησε να οινειρεύεται, και με τη βοήθεια των φίλων του, έκανε πραγματικότητα τα όνειρά του. Τον έβαλαν σε ένα σακίδιο πλάτης, και ταξιδεύουν πάντα και παντού μαζί του!

Τι είναι η μυϊκή δυστροφία

Η μυϊκή δυστροφία αμφανίζεται σε αγόρια ηλικίας 3-5 ετών. Τα άτομα αρχικά εμφανίζουν δυσκολίες στο τρέξιμο και το βάδισμα και με την πάροδο της ηλικίας στο ανέβασμα της σκάλας. Παρατηρείται πρώτα προοδευτική μυϊκή αδυναμία των ποδιών και της λεκάνη που συνδέεται με απώλεια της μυϊκής μάζας. Τελικά αυτή η αδυναμία απλώνεται στα χέρια, το λαιμό, και σε άλλα μέλη.

Τα πρώιμα σημεία μπορεί να περιλαμβάνουν ψευδοϋπερδυστροφία (διεύρυνση του δελτοειδή μυ και της γλώσσας), χαμηλή αντοχή, δυσκολία στην ανεξάρτητη ορθοστασία του σώματος καθώς και αδυναμία στο ανέβασμα μιας σκάλας. Η δυσκολία εντοπίζεται κυρίως στην κίνηση του γόνατος, του μηρού και των γλουτών. Τα παιδιά σταδιακά εμφανίζουν τη χαρακτηριστική στάση (μανούβρα) Gower’s προκειμένου να μπορέσουν να περπατήσουν. Αρκετοί πάσχοντες έχουν IQ μικρότερο του 70. Η αδυναμία είναι αυξανόμενη με την πάροδο της ηλικίας. Η πάθηση προκαλεί σταδιακά εξασθένηση της μυϊκής ισχύος και μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε