Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έβαλε την "μάσκα οξυγόνου" η JAL;

Έβαλε την `μάσκα οξυγόνου` η JAL;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2010 | 08:40
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 08:40

 
Οι ιαπωνικές αερογραμμές JAL, που τον περασμένο μήνα κατέθεσαν αίτηση χρεωκοπίας, θα παραμείνουν στην συμμαχία Overworld..

 
Η συμμαχία αυτή τη συνδέει με την American Airlines, μετά τον τερματισμό των επαφών με τη Delta Airlines και την SkyTeam Group, μεταδίδουν σήμερα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
 
Η νέα διοίκηση της JAL υπό τον Καζούο Ιναμόρι αποφάσισε πως ο χρόνος και το κόστος που απαιτούνται για μία νέα συνεργασία με την Delta θα καθυστερήσει την προσπάθεια της εταιρείας να επανέλθει σε κερδοφόρο τροχιά μέσα σε τρία χρόνια, μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο, βασιζόμενο σε κύκλους προσκείμενους στη διοίκηση.
 
Οι δύο αμερικανικές αερογραμμές, αποβλέποντας στο εκτεταμένο δίκτυο της JAL στην Ασία, είχαν προσφέρει ‘Γη και Ύδωρ’ στην ιαπωνική εταιρεία, υποσχόμενες οικονομική βοήθεια για να σωθεί από το χείλος του γκρεμού.
 
Αρχικά, πριν την αίτηση για χρεωκοπία, φερόταν ότι η JAL κλίνει προς την πλευρά της Delta, δεδομένου ότι οι ιαπωνικές αερογραμμές θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν το εκτεταμένο δίκτυο της αμερικανικής εταιρείας για να ενισχύσουν τον μεσο-μακροπρόθεσμο ανταγωνισμό τους.
 
Όμως για αυτούς τους λόγους, σήμερα η JAL επιδιώκει να ενισχύσει την ισχύουσα συνεργασία της με την American, τον δεύτερο μεγαλύτερο αμερικανικό αερομεταφορέα, μεταδίδει το Κιόντο.
Η JAL, που έχει κάνει αίτηση χρεωκοπίας για να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα των 2,32 τρισ. γεν (25,9 δισ. δολάρια), θα κάνει ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας.
 
Η ίδια η εταιρεία διαψεύδει κάθε υπόθεση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Σατόρου Τανάκα τόνισε «πως ακόμη δεν έχει αποφασισθεί τίποτε».
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο