Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ευρωπαϊκά Συνδικάτα: Ημέρα δράσης στην Ευρώπη η 14η Νοεμβρίου

Ευρωπαϊκά Συνδικάτα: Ημέρα δράσης στην Ευρώπη η 14η Νοεμβρίου

Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) κάλεσε σε «μια ημέρα δράσης» στην Ευρώπη στις 14 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε.

«Οι κινητοποιήσεις της 14ης Νοεμβρίου θα έχουν διάφορες μορφές: απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις», επισημαίνει η ΣΕΣ στην ανακοίνωσή της.

Γενική απεργία αναμένεται να κηρυχθεί την ημερομηνία αυτή στην Πορτογαλία, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στην Ισπανία και την Ελλάδα. Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 14 Νοεμβρίου κατά της λιτότητας, πρωτοστατούντων των χωρών που «γονατίζουν» από τα Μνημόνια προανήγγειλε το πρωί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Η ΣΕΣ, στην οποία ανήκουν 85 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 36 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και 10 τομεακές ομοσπονδίες, επισημαίνει ότι είναι «απολύτως αντίθετη με τα μέτρα λιτότητας που βυθίζουν την Ευρώπη στην οικονομική στασιμότητα, δηλαδή την ύφεση, καθώς και στη συνεχιζόμενη αποδόμηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».

«Αυτά τα μέτρα, αντί να αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη, το μόνο που κάνουν είναι να οξύνουν τις ανισότητες και να προκαλούν αδικίες», καταγγέλλει η ΣΕΣ, η οποία όμως υποστηρίζει «τη δημοσιονομική εξυγίανση».

Παρόλα αυτά η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την ύφεση παρά μόνο με μια ελάφρυνση των δημοσιονομικών περιορισμών και την εξάλειψη των ανισοτήτων».

Διαβάστε
Πέντε οι τραυματίες των επεισοδίων στο Σύνταγμα – Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στην πορεία

65χρονος διαδηλωτής νεκρός από ανακοπή

Μεγαλύτερη κι από της… Μέρκελ η πορεία στην Αθήνα

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η πορεία και τα επεισόδια!

Με κατσαρολικά και τύμπανα το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Νέκρωσε η Ξάνθη για την απεργία – Καθολική η συμμετοχή ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μια χώρα στους δρόμους – Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας – Φωτό και βίντεο

Ξεκίνησε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε