Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ευρωπαϊκά ελικόπτερα αγοράζει η Ταϊβάν

Ευρωπαϊκά ελικόπτερα αγοράζει η Ταϊβάν
Οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και ελικόπτερα από την Ευρώπη αγοράζει η Ταϊβάν. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2010 | 09:25
Πρώτη δημοσίευση: 05.02.2010 | 09:25

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει στρατιωτικά ελικόπτερα από ευρωπαίο κατασκευαστή.

 
Μία ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από την κινεζική πλευρά έναντι της Ευρώπης, μετά και την καταιγίδα που προκάλεσε η αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων από τους Ταϊβανέζους.
 
Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν θα αγοράσει ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης EC-225, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Μάρτιν Γου, χωρίς να διευκρινίσει άλλες λεπτομέρειες. Ο συγκεκριμένος τύπος του ελικοπτέρου θεωρείται προηγμένης τεχνολογίας για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά όχι μαχητικό ελικόπτερο.
 
Η Κίνα αντέδρασε έντονα στην απόφαση των ΗΠΑ να πουλήσουν οπλικά συστήματα συνολικής αξίας 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν, προειδοποιώντας με κυρώσεις κατά των αμερικανικών εταιριών που θα πουλήσουν προϊόντα τους.
 
Τώρα η Ταϊβάν είναι έτοιμη να υπογράψει τις προσεχείς ημέρες συμβόλαιο ύψους 111 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά 20 ελικοπτέρων από την εταιρία Eurocopter, σύμφωνα με το Defense News. Η εταιρία Eurocopter είναι θυγατρική της EADS, που εδρεύει στη Γερμανία.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο