Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Ευχές και προσευχές” Βαρθολομαίου για την υγεία Ερντογάν – Ιστορική επίσκεψη Νταβούτογλου στο Φανάρι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ευχές για την υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει υποβληθεί τους τελευταίους μήνες σε δύο εγχειρήσεις στο έντερο, μετέφερε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Προσευχόμαστε καθημερινά για την υγεία του», φέρεται να είπε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος στον κ. Νταβούτογλου, μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολή».

 (Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr)

Η συνάντηση του Αχμέντ Νταβούτογλου με τον Οικουμενικό Πατριαρχεί είχε διάρκεια σχεδόν μια ώρα, με τον Τούρκο υπουργό να επαναλαμβάνει την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τη «σημαντική βιβλιοθήκη της», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αλλαγή της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχεί, ενώ ο Νταβούτογλου επανέλαβε την επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον δρόμο της αρμονικής συνύπαρξης όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Τουρκία.

«Οι παραδόσεις και τα έθιμα των ρωμαίικων, χριστιανικών κοινοτήτων αποτελούν κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά», φέρεται να είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε οι αλλαγές που πραγματοποιούνται να συνεχιστούν και υπενθύμισε ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται «ριζωμένο» στην Πόλη για περισσότερο από 17 αιώνες.

Στην «εγκάρδια», όπως τη χαρακτήρισαν πολλοί από τους συμμετέχοντες, συνάντηση, κυριάρχησε η «οθωμανική ευγένεια και σεβασμός», ιδιαίτερα στην ευαισθησία που έδειξε ο Τούρκος υπουργός απέναντι στον οικουμενικό πατριάρχη.

Ο κ. Νταβούτογλου έφτασε στο Φανάρι στις 16:40 όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του Πατριαρχικού Οίκου ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου Βαρθολομαίος και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο οικουμενικός πατριάρχης περίμενε τον υπουργό στο Πατριαρχικό Γραφείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι δήλωσε στο Φανάρι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε