Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΦΡΙΚΗ – ο πόλεμος στη Λιβύη όπως δεν τον δείχνουν οι τηλεοράσεις – βίντεο που σοκάρουν

Ο πόλεμος οπουδήποτε και να γίνεται έχει ένα σκληρό και αποτρόπαιο πρόσωπο. Έχει το πρόσωπο του φριχτού θανάτου. Οι εικόνες που φτάνουν κάθε μέρα στο σπίτι μας από τις τηλεοράσεις σπάνια σοκάρουν.

Είναι μονταρισμένες, έχουν κοπεί οι σκληρές σκηνές, πολλές φορές μάλιστα είναι έτσι δομημένες ώστε ο τηλεθεατής να μην ταυτίζεται με το θύμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα επίσημα βίντεο των βομβαρδισμών που δίνουν οι σύμμαχοι στα διεθνή δίκτυα, δείχνουν μόνο από τις κάμερες των αεροπλάνων (θερμικές και μη) απλά να πλήττεται ένας στόχος, ένα άρμα μάχης, ένα φορτηγό, ένα κτίριο. Διαλύονται δηλαδή, πράγματα που δεν έχουν ψυχή, απλές μηχανές, χωρίς ήχο και κοντινές εικόνες. Απλά να πέφτει η βόμβα και να διαλύει το στόχο.

Όμως ο πόλεμος δεν είναι ένα βίντεο που το παρακολουθούμε το βράδυ στις Οκτώ από τον καναπέ του σπιτιού μας. Ο πόλεμος είναι ο ίδιος ο θάνατος που κάθε στιγμή μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων και των παιδιών στη Λιβύη στο Ιράκ στο Αφγανιστάν, στη Παλαιστίνη… Παντού.
Στις μέρες μας το Διαδίκτυο παρέχει μια ασύλληπτα τεράστια γκάμα ενημέρωσης. Μιας ενημέρωσης που πολλές φορές συμπληρώνει την ενημέρωση που μας παρέχεται, αλλά κάποιες άλλες φορές μας δείχνει και την φρικτή πραγματικότητα κατά πρόσωπο…

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η “Αυγή της Οδύσσειας” το youtube κατακλύστηκε από άπειρο αριθμό μικρών ή και μεγαλύτερων βίντεο που απεικονίζουν στο έπακρο τη φρίκη του πολέμου. Και ενώ για παράδειγμα όλοι μας είδαμε τις εικόνες και τις φωτογραφίες από τα νοσοκομεία της Λιβύης, ή είδαμε ανθρώπους να κλαίνε γονατιστοί, πάνω από έναν νεκρό, δεν αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς συνέβη, τι κρύβεται, τι προηγήθηκε ή καλύτερα ποιο είναι το “προηγούμενο πλάνο” που δεν μας έδειξαν…

Το onalert σήμερα θα σας παρουσιάσει κάτι το σοκαριστικό αλλά απόλυτα αληθινό. Σας ενημερώνουμε και σας προειδοποιούμε, ότι τα πλάνα και τα βίντεο είναι φριχτά, είναι τρομακτικά, και αγγίζουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και αξιοπρέπειας. Είναι τα βίντεο που απλοί ανώνυμοι άνθρωποι από τη Λιβύη, ανέβασαν στο διαδίκτυο (αρκεί να γράψει κάποιος “πόλεμος στη Λιβύη” ή “νοσοκομεία Λιβύη” στο youtube και να τα δει.). Είναι τα βίντεο μιας κατάστασης που γίνεται στη γειτονιά μας με θύματα αμάχους. Είναι βίντεο Θανάτου.

ΠΡΟΣΟΧΗ σας προειδοποιούμε άλλη μια φορά εάν πιστεύετε ότι δεν αντέχετε γιατί οι εικόνες είναι πραγματικά φρικτές, μην πατήσετε καν το PLAY. Απλά αλλάξτε θέμα και διαβάστε κάτι άλλο στο onalert.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε