Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Fat Leonard”: Σκάνδαλο μεγατόνων με δωροδοκίες και ιερόδουλες στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό

“Fat Leonard”: Σκάνδαλο μεγατόνων με δωροδοκίες και ιερόδουλες στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό

Σε 9 επιπλέον αξιωματικούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο μεγατόνων “Fat Leonard” στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό που στοίχισε εκατομμύρια δολάρια στους φορολογούμενους.

Αστυνομικοί συνέλαβαν 9 αξιωματικούς στην Καλιφόρνια, το Τέξας, τη Φλόριντα, το Κολοράντο και τη Βιρτζίνια, με τις αρχές να θέλουν να δικαστούν στο Σαν Ντιέγκο. “Όλοι κατηγορούνται ως συνωμότες που συνεργάστηκαν με τον Leonard Francis της GDMA και διέπραξαν κολοσσιαία απάτη που κόστισε στο Πολεμικό Ναυτικό και τους Αμερικανούς φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια δολάρια”, τονίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του Εισαγγελέα.

 

 

Ο πιο υψηλόβαθμος είναι ο 53χρονος ναύαρχος εν αποστρατεία Bruce Loveless που συνελήφθη στο σπίτι του στο Κολοράντο, στην Καλιφόρνια. Ο Loveless ήταν πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ναυτικού και είχε αποσυρθεί από την υπηρεσία τον Οκτώβριο. Μεταξύ των άλλων κατηγορούμενων βρίσκονται 4 καπετάνιοι, 2 διοικητές και ένας εν αποστρατεία συνταγματάρχης των πεζοναυτών.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που κατηγορούνται πολλοί αξιωματικοί ότι συνεργάστηκαν σε μια πολυεπίπεδη συνωμοσία χρησιμοποιώντας στοιχεία και την επιρροή τους για λογαριασμό του Francis”, υποστηρίζουν οι εισαγγελείς που κατηγορούν τους εμπλεκόμενους για δωροδοκία και διαφθορά. Ουσιαστικά παρείχαν απόρρητες πληροφορίες με αντάλλαγμα πολυτελή δείπνα χιλιάδων δολαρίων, χλιδάτες απολαύσεις και ιερόδουλες.

Ήταν τον Μάρτιο του 2017 που ο Francis οργάνωσε δείπνο χιλιάδων δολαρίων για αρκετούς από τους κατηγορούμενους στο Oak Door στο Τόκιο. Το μενού περιελάμβανε φουά γκρα, αστακούς, κονιάκ, βραβευμένα γλυκά και πούρα.

Ο Francis Leonard της GDMA, γνωστός και ως “Fat Leonard”, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2013 μετά από έρευνα 3 ετών του NCIS. Είχε δημιουργήσει δίκτυο πληροφοριοδοτών για την παροχή διαβαθμισμένων δεδομένων κίνησης των πλοίων ώστε η εταιρεία του να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διαγωνισμούς.

Οι 9 συλληφθέντες έρχονται να προστεθούν στο σύνολο 25 αξιωματικών που έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά και απάτη στην έρευνα για την GDMA. Από αυτούς οι 20 είναι εν ενεργεία ή πρώην αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού και οι 5 στελέχοι της GDMA, με μόνο 13 να έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους.

Πηγή: Usni

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε