Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φεύγουν οι “Αγανακτισμένοι” από τον Άγιο Παύλο

REUTERS
Πρόθυμοι να αποχωρήσουν οικειοθελώς, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, από τον χώρο έξω από τον Αγιο Παύλο, είναι οι διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβετε το Λονδίνο».
Σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση θέλουν να διατηρήσουν μια μειωμένη παρουσία έξω από τον καθεδρικό ναό της βρετανικής πρωτεύουσας, και μία «συμβολική σκηνή» μέσα στον Αγιο Παύλο.
 
Το τέλος αυτής της υπόθεσης, η οποία προκάλεσε πόλωση στην Αγγλικανική Εκκλησία, και δημόσια συζήτηση υπέρ και κατά των εκατοντάδων που διαδηλώνουν κατά της απληστίας των επιχειρήσεων, άρχισε το βράδυ της Κυριακής, όταν οι ίδιοι οι διαδηλωτές έλαβαν, σε ανοικτή συνέλευση, την απόφαση της αποχώρησης.
 
Παρ’ όλο που δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η μορφή και το χρονοδιάγραμμα, σε μια συνάντηση με εκπροσώπους του καθεδρικού ναού την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε «ευρεία συναίνεση» για αυτή την κίνηση, είπε έγκυρη πηγή στην εφημερίδα The Independent.
 
Η απόφαση περί οικειοθελούς αποχώρησης των 150 διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από τον Αγ. Παύλο από τις 15 Οκτωβρίου, ελήφθη καθώς τη Δευτέρα η υπόθεση της έξωσης φτάνει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 
Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι μια έξοδος με τους δικούς τους όρους θα αποτελέσει ηθική νίκη και δείγμα καλής θέλησης από ένα κίνημα που έχει απήχηση σε πολλούς.
 
Ο συμβιβασμός θα επιτρέψει, επίσης, στην Αγγλικανική Εκκλησία να διατηρήσει το κύρος της. Λόγω της κρίσης με τους διαδηλωτές ο Άγιος Παύλος έκλεισε για πρώτη φορά μετά τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στο Λονδίνο, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε