Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Φίλιπ Ρέσλερ: “Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσο περιμέναμε”

Φίλιπ Ρέσλερ: “Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσο περιμέναμε”

«Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, από ό,τι αναμενόταν πριν από μισό χρόνο», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στο πλαίσιο του γερμανικού οικονομικού φόρουμ στη Φρανκφούρτη.

Αναφερόμενος στην διάσωση της Ελλάδας και του ευρώ, ο κ. Ρέσλερ σημείωσε ότι «ίσως χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», αλλά διευκρίνισε ότι δεν εννοεί μακροοικονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας, «τα οποία πιθανόν να χρηματοδοτηθούν με τη δημιουργία επιπλέον χρεών» και έκανε και πάλι λόγο για την δημιουργία επενδυτικής τράπεζα στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία καλείται να εξασφαλίσει βαθμιαία την επιτήρηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα από τον επόμενο χρόνο, θα χρειασθεί επίσης να έχει και τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα μικρότερα τραπεζικά ιδρύματα εάν χρειαστεί, υποστήριξε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

«Υποστηρίζω ολόψυχα μία ευρωπαϊκή τραπεζική επιτήρηση, η οποία θα πρέπει να καλύπτει το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του», δηλαδή ακόμη και τα ταμιευτήρια και τις άλλες συνεταιριστικές τράπεζες της Γερμανίας, δήλωσε ο Φίλιπ Ρέσλερ στην παρέμβασή του σε οικονομική συνδιάσκεψη στην Φρανκφούρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέχρι και ο Ρέσλερ χάρηκε για το αποτέλεσμα του Eurogroup

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε