Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

«Φιμώνει» τους επικριτές του ο Πούτιν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έκθεση της αντιπολίτευσης επέκρινε τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά ως πρώην αρχηγός της KGB ο Ρώσος πρωθυπουργός ήξερε πώς να αντιδράσει: κατέσχεσε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Ύστερα από επιχείρηση της ρωσικής αστυνομίας στην Αγία Πετρούπολη κατασχέθηκαν δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα έκθεσης που επικρίνει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και που προοριζόταν για διεθνές οικονομικό φόρουμ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν την Πέμπτη.

«Η τοπική αστυνομία σταμάτησε ένα φορτηγό που ερχόταν από τη Μόσχα και μετέφερε 100.000 αντίτυπα της έκθεσης με τίτλο «Πούτιν. Απολογισμός. 10 χρόνια», που συνέταξαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ και ο οικονομολόγος Βλαντίμιρ Μίλοφ», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο η Όλγα Κουρνόσοβα, διευθύντρια του τοπικού παραρτήματος του κινήματος της αντιπολίτευσης, Ενωμένο Αστικό Μέτωπο.

Η έκθεση προοριζόταν για τους συμμετέχοντες στο διεθνές φόρουμ που θα ξεκινήσει την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη και στο οποίο θα πάρει μέρος τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Γάλλος ομόλογός του, Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Νεμτσόφ αυτή η έκθεση, που αναφέρεται στη διαφθορά στην κορυφή του ρωσικού κράτους, είναι μία από τις πιο σημαντικές συνεισφορές της αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια. «Έχει στόχο να πει την αλήθεια για τον Πούτιν και για τη συνεργασία του με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ», γράφει ο Νεμτσόφ στο blog του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε