Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φλεγόμενο αμάξι μπήκε στον δίαυλο προσγείωσης την ώρα που προσγειωνόταν ο αμερικανός υπ.Άμυνας

REUTERS

Το αεροπλάνο του υπουργού είχε ξεκινήσει την προσγείωση του στην βρετανική βάση στο Αφγανιστάν. Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε.

   Ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ τραυματίστηκε σήμερα στο Αφγανιστάν όταν ένα όχημα εισήλθε στον διάδρομο προσγείωσης της βρετανικής στρατιωτικής βάσης Camp Bastion και ανεφλέγη την ώρα που προσγειωνόταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Λίον Πανέτα, όπως ανακοίνωσε η Isaf.

    Ένας Αφγανός, που φέρεται να εργάζεται στην στρατιωτική βάση, έκλεψε ένα όχημα και εισήλθε στον διάδρομο προσγείωσης, επιβεβαίωσε και ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

    Ο οδηγός του οχήματος, που συνελήφθη, υπέστη εγκαύματα και νοσηλεύεται, όμως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το αυτοκίνητο πήρε φωτιά ή αν σημειώθηκε έκρηξη, πρόσθεσε ο Τζορτζ Λιτλ.

    “Πιστεύουμε ότι ο υπουργός δεν κινδύνεψε ποτέ”, υπογράμμισε ο Λιτλ, ο οποίος ταξίδευε με τον Πανέτα, προσθέτοντας ότι δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

    Ο βρετανός στρατιώτης τραυματίστηκε σε ένα συμβάν που προηγήθηκε και το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με το ίδιο όχημα, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association.

    Ο Λίον Πανέτα πραγματοποιεί μία έκτακτη επίσκεψη στο Αφγανιστάν τρεις ημέρες αφού ένας αμερικανός υπαξιωματικός βαριά οπλισμένος έφυγε από τη βάση του στο νότιο Αφγανιστάν και σκότωσε εν ψυχρώ 16 πολίτες, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, σε τρία σπίτια σε γειτονικό χωριό, καίγοντας μερικά από τα πτώματα.

    Ο Πανέτα έφτασε σήμερα το πρωί στο Camp Bastion, κεντρική βρετανική βάση της επαρχίας Χελμάντ, γειτονικής της επαρχίας Κανταχάρ όπου είχε σημειωθεί η δολοφονία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε