Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Φλερτάρει” με το ΔΝΤ η Κροατία

“Φλερτάρει” με το ΔΝΤ η Κροατία

Η Κροατία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον επόμενο χρόνο δεν αποκλείεται η κατάσταση να επιδεινωθεί, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών της χώρας Σλάβκο Λίνιτς, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς η υπάρχουσα κατάσταση, παρά μόνον έκτακτης ανάγκης, εφ’όσον η πτώση της οικονομίας είναι συνεχής, είναι τεράστια η έλλειψη ρευστότητας, είναι μεγάλος ο αριθμός των ανέργων», είπε υπουργός Οικονομικών της Κροατίας σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Globus».

Σε έξι μήνες, υποστήριξε, θα γνωρίζουμε αν θα χρειαστούμε βοήθεια από το ΔΝΤ. Αν δεν διορθωθεί η κατάσταση με την έλλειψη ρευστότητας και δεν ξεκινήσουν επενδύσεις, αν η οικονομία δεν ανασάνει, τότε η κατάσταση με τον προϋπολογισμό τον επόμενο χρόνο θα είναι πολύ δύσκολη, εξήγησε ο κ. Λίνιτς.

Επειδή ήδη έχουν μειωθεί οι μισθοί και τα έξοδα το ζήτημα είναι που θα βρεθεί χώρος για πρόσθετες λύσεις, ώστε τον επόμενο χρόνο οι δημοσιονομικές δαπάνες να μειωθούν κατά 1%, είπε ο κ. Λίνιτς προσθέτοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ακόμη και σε περίπτωση αύξησης των εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΝΤ: Η Ιταλία παραμένει ευάλωτη στην κρίση

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν είναι ένα βουναλάκι με λεφτά να παίρνει η Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε