Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Φονικές πλημμύρες στη νότια Ρωσία

14 νεκροί και 11 αγνοούμενοι απο τις πλημμύρες που πλήττουν τη νότια Ρωσία απο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού εξαιτίας των πλημμύρων που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια Ρωσία.

Άλλοι 11 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία εκκένωσαν τους 280 κατοίκους της πόλης Τουαπσέ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Κρασνοντάρ, όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι το 2014, ήταν απροετοίμαστοι για τις σφοδρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και διήρκησαν έως χθες το μεσημέρι.

Επτά χωριά και 17 οικισμοί πλημμύρησαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων ενω οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει και σημαντικές υλικές ζημιές: οκτώ γέφυρες έχουν καταστραφεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις επαρχίες Τουάπσε και Σότσι.

Η εισαγγελία του Κρασνοντάρ ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει αν οι τοπικές αρχές είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή αυτής της φυσικής καταστροφής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε