Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Φονική έκρηξη σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης βόμβας που έγινε σε διώροφο ξενοδοχείο του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε στην πόλη Ντερα Αλαχ Γιαρ, που βρίσκεται στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νότιο Πακιστάν, παρότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υποψιάζεται αυτονομιστές μαχητές του Μπαλουτσιστάν.

“Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στο ξενοδοχείο και εξερράγη την ώρα που πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν σε μία αίθουσά του,” είπε στο Reuters ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Τζαβέντ Γκαρσίν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το διώροφο κτίριο καταστράφηκε. Αστυνομικοί και διασώστες απομακρύνουν τα συντρίμμια του για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες. Πάντως, η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς πολλοί άνθρωποι φέρεται ότι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Οι αυτονομιστές μαχητές του Μπαλουτσιστάν διεκδικούν επί δεκαετίες περισσότερη αυτονομία και τον έλεγχο των φυσικών πόρων της φτωχής αυτής περιοχής. Συχνά βάζουν στο στόχαστρό τους κυβερνητικές εγκαταστάσεις, τις δυνάμεις ασφαλείας, αγωγούς φυσικού αερίου και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε