Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Φονική επίθεση σε λεωφορείο στο Αφγανιστάν

Φονική επίθεση σε λεωφορείο στο Αφγανιστάν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.07.2010 | 14:31
Πρώτη δημοσίευση: 10.07.2010 | 14:31

Πιθανότατα ένοπλοι Ταλιμπάν σκότωσαν 11 Πακιστανούς πολίτες που εισήλθαν στο Αφγανιστάν για να διασχίσουν τον επικίνδυνο τομέα κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής, ανανκοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Πάκτια Ροχουλάχ Σαμούν δήλωσε ότι οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε του ταξιδιώτες στην επαρχία Σαμκανί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από το Κουράμ στο Πεσαουάρ μέσω Αφγανιστάν. Μέλη των φυλών της περιοχής συχνά χρησιμοποιούν την επικίνδυνη διαδρομή μέσω του Αφγανιστάν καθώς η ευθεία οδός που συνδέει τις δύο προαναφερθείσες περιοχές αποτελεί το θέατρο συνεχών επιθέσεων των Ταλιμπάν.

Παρά το γεγονός ότι οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και του Πακιστάν είναι δύο διαφορετικές οργανώσεις έχουν στενούς δεσμούς και συνεργάζονται μεταξύ τους και τροφοδοτούν τις τάξεις τους με μαχητές από τις εθνικές ομάδες των Παστούν.

"Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείου με συνέπεια να σκοτωθούν 11 ταξιδιώτες" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε Σαμούν στην οποία προστίθεται ότι τρεις ακόμα άνδρες, εκ των οποίων οι δύο Αφγανοί, τραυματίστηκαν.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook