Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φονικό το πέρασμα του τυφώνα στις Φιλιππίνες με τουλάχιστον 40 νεκρούς

Φονικό το πέρασμα του τυφώνα στις Φιλιππίνες με τουλάχιστον 40 νεκρούς

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον τυφώνα Μπόπα, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, αλλά και οι επικοινωνίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABS-CBN.

Εξαιτίας του τυφώνα Μπόπα, που είναι ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει φέτος τις Φιλιππίνες με ανέμους που φτάνουν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, έχουν προκληθεί κατολισθήσεις, έχουν ξεριζωθεί δέντρα και έχουν καταστραφεί στέγες σπιτιών.

Περίπου 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε μια περιοχή της πόλης Νιου Μπαταάν στο νησί Μιντανάο, σύμφωνα με το ABS-CBN.

«Μέτρησα 43 πτώματα στο έδαφος», κοντά σε μια στρατιωτική βάση, είπε μια δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου που βρίσκεται στην πόλη αυτή. Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι περίπου 20 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και έξι στρατιώτες, αγνοούνται.

Η αξιωματούχος Λίσα Μάσο, που εργάζεται στην υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, σημείωσε από την πλευρά της ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αναζήτησης.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από συντρίμμια που παρασύρθηκαν από τους ανέμους, πεσμένα δέντρα, ή έχουν παρασυρθεί από ποταμούς.

Πάντως ο σχετικά χαμηλός αριθμός των θυμάτων οφείλεται κυρίως στην έγκαιρη απομάκρυνση περίπου 155.000 ανθρώπων από τις εστίες τους.

Εξάλλου δεκάδες τοπικές αεροπορικές πτήσεις και δρομολόγια πλοίων ακυρώθηκαν σήμερα στις κεντρικές και νότιες Φιλιππίνες, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία και οι επιχειρήσεις.

Περίπου 20 τυφώνες πλήττουν κάθε χρόνο τη χώρα, συχνά προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, αλλά και πολλά θύματα. Το 2011 ο τυφώνας Ουάσι κόστισε τη ζωή σε 1.500 ανθρώπους στο νησί Μιντανάο.

Ο τυφώνας Μπόπα κινείται δυτικά-βορειοδυτικά και αναμένεται να πλήξει τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέχρι την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε