Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φονικός καύσωνας με 23 νεκρούς στις ΗΠΑ

REUTERS
Στους 23 έφτασαν σήμερα το πρωί οι νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις κεντρικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο για τις επόμενες εβδομάδες, όμως θα μετακινηθεί ανατολικά.
 
 
 
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι 141 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 24 πολιτείες κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.
 
Στην Ουίτσιτα του Κάνσας η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί στους 38 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Τρίτη.
 
 
 
Ζέστη επικρατεί και στις μεσο-ατλαντικές πολιτείες. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Οι συνολικές επιπτώσεις του καύσωνα σε ό,τι αφορά στις ανθρώπινες απώλειες, τις φθορές στους δρόμους και τις γέφυρες αλλά και την υπερφόρτωση του συστήματος ηλεκτροδότησης μπορεί να ξεπεράσουν εκείνες του φονικού καύσωνα του 1995, που κόστισαν εκατοντάδες ζωές μόνο στο Σικάγο, προέβλεψε η υπηρεσία AccuWeather.com.
 
Τα νοσοκομεία στην Ουίτσιτα περιέθαλψαν 25 ανθρώπους για προβλήματα σχετιζόμενα με τον καύσωνα, ενώ στο Ντε Μόιν της Αϊόβα 16 άνθρωποι νοσηλεύονται.
 
Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούν προβλήματα στις σοδειές στις ΗΠΑ, ειδικά του καλαμποκιού που αυτή την εποχή είναι στο στάδιο της ανάπτυξης, και απειλούν τα ζώα εκτροφής. Σχεδόν 1.500 ζώα εκτροφής έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Ντακότα εξαιτίας του καύσωνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της πολιτείας, Ντάστιν Οντεκόβεν, ο οποίος αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.
 
 
 
Στην Ιντιανάπολη, οι ιδιοκτήτες σπιτιών κλήθηκαν να σταματήσουν να ποτίζουν τους κήπους τους τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.
 
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε