Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Φωτιά με νεκρούς και αγνοούμενους – Το πάρτι κατέληξε σε τραγωδία

Φωτιά με νεκρούς και αγνοούμενους – Το πάρτι κατέληξε σε τραγωδία

– Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 13 αγνοούμενοι μετά τη φωτιά σε αποθήκη στο Όκλαντ της Καλιφόρνια
– Φόβοι πως οι αγνοούμενοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο φλεγόμενο κτίριο
– Άγνωστο ακόμα πως ξέσπασε η πυρκαγιά
– Είδα έναν άνθρωπο να πηδά από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί, λέει διασωθέντας
– Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο

Ένα πάρτι που κατέληξε σε μια ακόμα τραγωδία. Εννέα νεκροί και τουλάχιστον 13 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (03.12.2016) σε αποθήκη στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται είναι συγκεχυμένες. Αν και τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 13 αγνούμενους, το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) κάνει λόγο για 15, ενώ το Sputnik, επικαλούμενο τον τηλεοπτικό σταθμό KTVU για 25.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια ενός πάρτι με ηλεκτρονική μουσική. Το κτίριο βρίσκεται στη συνοικία Φρούτβεϊλ όπου υπάρχουν αποθήκες που χρησιμοποιούνται ως χώροι εργασίας και κατοικίας και δεν διέθετε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, δήλωσε στην εφημερίδα East Bay Times η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τερέζα Ντιλόουτς-Ριντ.

Προηγούμενα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι την ώρα του δυστυχήματος ενδεχομένως να βρίσκονταν 50 άνθρωποι στην αποθήκη. Ο Μπομπ Μιουλ, φωτογράφος που μένει στο κτίριο όπου ξέσπασε η φωτιά είπε στην εφημερίδα East Bay Times ότι ξαφνικά άρχισε να ζεσταίνεται, πως τον έπνιξε ο καπνός και βγήκε έξω. Είπε επίσης ότι είδε έναν άνθρωπο να πηδά από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου.

Τα περισσότερα από τα θύματα βρέθηκαν στον δεύτερο όροφο, δήλωσε η επικεφαλής της Πυροσβεστικής Teresa Deloach Reed, σημειώνοντας πως η φωτιά θα πρέπει να επεκτάθηκε πολύ γρήγορα! Όπως τόνισε το κτίριο όπου ξέσπασε η φωτιά είναι τεράστιο και εξαιτίας της πυρκαγιάς κατέρρευσε η οροφή και αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την έρευνα για την ανεύρεση των σορών.

Στην αποθήκη γινόταν rave πάρτι με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος Golden Donna και σε αυτό συμμετείχαν 70 άτομα. Σελίδα στο Facebook ανέφερε ότι 176 άτομα επρόκειτο να παραστούν στο πάρτι, ενώ 355 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον έχουν κάνει αναρτήσεις αναζητώντας φίλους τους που τελικά είχαν πάει.

Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ,

rt.com

,

Fox News

,

CNN

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε