Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά σε ζωολογικό κήπο σκότωσε 26 ζώα

Πρόβατα, κατσίκες, γαϊδουράκια και πόνι δεν άντεξαν στη μανία της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας.

Μια πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης, στη Δυτική Γερμανία, προκάλεσε το θάνατο 26 ζώων μεταξύ των οποίων προβατα, κατσίκες, μικρόσωμοι γάιδαροι, πόνι και αλπακά.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, κατέστρεψε ολόκληρο το θηριοτροφείο των ζώων, όπου το κοινό μπορούσε να τα χαϊδέψει, αποδεκατίζοντας χωρίς εξαίρεση όλα τα ζώα, που ήταν κλεισμένα σε ξύλινα σπιτάκια.

Ελέφαντες, ιπποπόταμοι και ροζ φλαμίνγκο διασώθηκαν. Ενώ εκατό πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου απομάκρυναν τα ροζ φλαμίνγκο και τέσσερις ελέφαντες, ο ένας από τους οποίους είχε ελαφρά εγκαύματα.
Τρομοκρατημένοι από την πυρκαγιά, οι δύο ιπποπόταμοι του ζωολογικού κήπου αρχικά παρέμεναν κάτω από το νερό, αναγκάζοντας τους φύλακες να αδειάσουν τελείως το νερό από τη λιμνούλα τους για να τους κάνουν να βγουν.

Εκτός από το θηριοτροφείο των ζώων που καταστράφηκε ολοσχερώς, ο υπόλοιπος ζωολογικός κήπος δέχθηκε και πάλι τα ζώα του, που είχαν απομακρυνθεί, για να ανοίξει για το κοινό την Κυριακή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε