Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην Ισπανία

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην Ισπανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2012 | 22:47

Περίπου 70 κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες στην ισπανική πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα.

Το γεγονός αποδίδεται σε πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο αυτό για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών στους δρόμους.

Συνολικά, στη διάρκεια της μίας εβδομάδας των αντιδράσεων κατά της απεργίας των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων, έχουν πυρποληθεί εκατοντάδες κάδοι, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα της πόλης να έχει γίνει ασφυκτική από τους πυκνούς καπνούς.

Τουλάχιστον ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί στις συγκρούσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών με την αστυνομία. Η συνεχιζόμενη επί τρεις εβδομάδες απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή προκάλεσε αγανάκτηση σε πολλούς κατοίκους της πόλης.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία την πόλη των 210.000 κατοίκων στα νότια της χώρας. Οι δημοτικές αρχές μείωσαν κατά 20% τα κονδύλιά για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ωθώντας την εταιρεία που παρείχε τις υπηρεσίες καθαριότητας να απολύσει 125 από τους εργαζομένους της.

Η εταιρεία και οι απεργοί εργαζόμενοί της βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνίας για να δοθεί τέλος στις κινητοποιήσεις.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως η εμφάνιση αρουραίων στην πόλη δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, καθώς τα τρωκτικά δεν εισέρχονται στα κτήρια.

      Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook