Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Φοβάται η Μέρκελ την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ;

Φοβάται η Μέρκελ την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ;

Διατεθειμένη να συζητήσει τις βρετανικές επιθυμίες, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ σε δημοψήφισμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του Μπενίν Τόμας Μπόνι Γιαγί, η Μέρκελ δήλωσε «φυσικά διατεθειμένη» να συζητήσει τα αιτήματα της Βρετανίας σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε ωστόσο ότι «και άλλες χώρες έχουν επιθυμίες και θα πρέπει να βρούμε εντέλει έναν ισορροπημένο συμβιβασμό». Σημείωσε ότι κατά την άποψή της υπάρχει ακόμη χρόνος γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά αυτό που προηγείται στην ημερήσια διάταξη είναι ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο είναι καθοριστικό για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. «Είναι προς το συμφέρον και της Βρετανίας να ανακάμψει η οικονομία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε την επιθυμία της Γερμανίας να δει «μια ισχυρή, δραστήρια Βρετανία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε