Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φόβοι για 8 νεκρά παιδιά από χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία

Φόβοι για 8 νεκρά παιδιά από χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 8 μαθητές γυμνασίου υπάρχουν φόβοι πως πέθαναν από χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσα από τα θύματα είναι μαθητές ή αν στα θύματα περιλαμβάνονται και οι συνοδοί καθηγητές τους, ανακοίνωσε αξιωματούχος. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι βρέθηκαν αναίσθητοι και δεν «ανένηψαν». Οι ιάπωνες αξιωματούχοι δεν αναφέρονται σε νεκρούς αν δεν έχει προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση από γιατρό.

“Μια ή δύο φορές τον χρόνο σημειώνονται στην περιοχή περιστατικά με χιονοστιβάδες, αλλά δεν είχαμε ως σήμερα κάτι τόσο σοβαρό”, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η χιονοστιβάδα χτύπησε το πρωί της Δευτέρας στο χιονοδρομικό κέντρο Nasu Onsen στο Tochigi. Έξι άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς ζωτικές ενδείξεις όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo της Ιαπωνίας.

Τη στιγμή που χτύπησε η χιονοστιβάδα πιστεύεται ότι βρίσκονταν στην περιοχή 70 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μαθητές από διάφορα σχολεία. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και υπολογίζεται ότι περίπου 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τη χιονοστιβάδα. Τα παιδιά 7 σχολείων έπαιρναν μέρος σε μια μεγάλης κλίμακα εκδήλωση ορειβασίας.

Οι ιαπωνικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα θύματα έως ότου διενεργηθεί νεκροψία σε νοσοκομείο δήλωσε ο Rupert Wingfield-Hayes του BBC.

Η περιοχή γύρω από την πόλη Nasu έχει πολλά χιονοδρομικά κέντρα και τις τελευταίες δύο ημέρες υπήρχε έντονο χιονόπτωση, ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης εμποδίζονται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με τα ελικόπτερα να μην καταφέρνουν να προσεγγίσουν ακόμα το σηεμίο.

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε